• Imprimeix

Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, al Ripollès

El 17 de juliol es va publicar al DOGC l'anunci d'informació pública del Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, al Ripollès.

27/08/2015 13:08
Olla de Núria

El futur Parc, de poc més de 14.000 hectàrees, s’estén a cotes elevades al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter i completa el Sistema d’Espais Naturals Protegits de Catalunya. Limitant al nord amb França i amb el Parc Natural Regional del Pirineu Català, hi tenen territori els municipis de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Pardines, Setcases, Vilallonga de Ter i Molló.

La riquesa paisatgística i natural de les valls altes del Ter i del Freser és excepcional. Coronat per cims tan emblemàtics com el Costabona, el Bastiments o el Puigmal, el parc és una mostra dels sistemes naturals alpins i subalpins propis de l’alta muntanya pirinenca oriental.

La ramaderia extensiva, durant els mesos de desgel, hi és l’activitat primària més estesa i, darrerament, les activitats de lleure i turisme de natura hi estan tenint una presència creixent. La declaració del Parc Natural té per objectiu principal conciliar la conservació del patrimoni natural i cultural amb els usos i aprofitaments que s'hi donen.