• Imprimeix

Inici de la Campanya d’ozó 2018

El 15 de maig s'inicia la campanya d'ozó que finalitzarà el 15 de setembre de 2018. Durant el temps que la campanya estigui activa s'informarà diàriament dels nivells estimats d'ozó troposfèric, així com dels avisos preventius i avisos de superacions dels llindars establerts.

15/05/2018 11:05
ozo

En compliment del Reial decret 102/2011, de 28 de gener, relatiu a la millora de la qualitat de l’aire, a partir del 15 de maig el Departament de Territori i Sostenibilitat inicia la campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric a l’aire ambient.

Per aquest motiu, el Departament intensificarà el seguiment habitual dels nivells de contaminació atmosfèrica que haurà de permetre, en el supòsit que se superin determinats nivells (el llindar d’informació a la població és de 180 µg/m3 en una hora i el d’alerta de 240 µg/m3), trametre aquesta informació a diferents entitats, a fi que es pugui informar la població de quines activitats, amb caràcter preventiu, caldria evitar.

Us recordem també, que enguany es duran a terme AVISOS PREVENTIUS en el cas que els models i les mesures de les quals es disposen per dur a terme el seguiment indiquin que hi haurà nivells elevats d’ozó troposfèric durant el dia actual, a fi que els implicats puguin actuar preventivament davant la previsió de superació d’alguns dels llindars.

Aquests avisos preventius contindran l’estat dels nivells d’ozó troposfèric i les recomanacions donades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Des del dia 15 de maig fins al 15 de setembre, època en la qual es preveu que els nivells siguin més elevats, s’habilitarà el sistema de guàrdies per vigilar aquest contaminant des de les 8 a les 21 hores tots els dies de la setmana.

Així mateix us informem que la previsió diària i la situació actual dels nivells estimats per a l’ozó troposfèric estarà disponible des de l’inici de la campanya, diàriament, a partir de les 10:30 hores.

També es podrà fer un seguiment de la campanya a través del Twitter de la Secretaria de Medi Ambient @mediambientcat i l’etiqueta #ozóCAT.

D'altra banda, es poden consultar els nivells que enregistren les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), així com l'aplicació de mòbil Aire.Cat.

Durant la campanya, el Departament de Territori i Sostenibilitat disposa de l'adreça electrònica següent per a les notificacions: vigilancia_ozo.tes@gencat.cat.