• Imprimeix

Visita l'Espai Natural de les Serres de Cardó-el Boix

Les serres de Cardó i del Boix constitueixen un espai natural representatiu de la diversitat i singularitat de les serres prelitorals del sistema mediterrani central.

23/03/2017 10:03
Visita l'Espai Natural

El bloc estructural de Cardó se situa al marge esquerre del riu Ebre, amb desnivells superiors als 900 metres, i tanca pel sud la Cubeta de Móra. Forma una estructura molt trencada amb una notable complexitat tectònica (falles i plecs) constituïda bàsicament per materials calcaris.

El conjunt de la serra, amb una morfologia rica i un paisatge típicament mediterrani, presenta interessants contrastos entre les obagues, les parts altes i els solells. D'altra banda, el bon estat de conservació d’algunes raconades (vall de Cardó), en relació amb les muntanyes veïnes, n'augmenta l'interès.

Cal remarcar l’especial interès i el bon estat de conservació dels alzinars i les bosquines mixtes de les obagues, com també els de la bona mostra de la vegetació rupícola que presenta aquest Espai.

Quant a la fauna, l’Espai aplega espècies de gran valor faunístic a Catalunya, com la cabra salvatge (Capra pyrenaica hispànica), el gat fer (Felis silvestris) o el tritó meridional (Pleurodeles walti), entre d'altres.