• Imprimeix

Finalitzades les obres del projecte de recuperació i protecció dels sistemes dunars de l'Empordà

Es tracta d’una de les actuacions del Programa d’infraestructura Verda de Catalunya 2017 – 2021 i ha estat finançat, en part, amb aportacions del Fons europeu de desenvolupament regional.

10/08/2018 13:08
duna

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres del projecte de recuperació i protecció dels sistemes dunars de l’Empordà a diverses platges de Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí i Pals, dins dels parcs naturals dels Aiguamolls de l’Alt Empordà i Montgrí-Baix Ter-Illes Medes, els quals formen part, a més, de la xarxa Natura 2000.

Les obres han comportat la delimitació dels sistemes dunars amb diversos tipus de tancament: passamà de corda, tanques amb castanyer o amb travesses que afavoriran la recuperació dels hàbitats dunars i de la seva fauna. De fet, s’han fet ja les primeres observacions de corriol camanegre (Charadius alexandrinus) en algunes d’aquestes zones acordonades on s’ha prohibit el pas de persones i han recuperat les condicions de tranquil·litat adequades per aquesta espècie amenaçada. A més, s’han adequat els passos necessaris per accedir a les platges des de les instal·lacions turístiques del litoral, com ara càmpings, hotels o apartaments.

La superfície de dunes acordonades abasta una superfície d’unes 23,4 hectàrees i la longitud del front litoral que es veurà beneficiat per aquestes actuacions de protecció és d’uns 7 km.