• Imprimeix

Jornada "Turisme sostenible a Tarragona: els allotjaments turístics com a impulsors de l’economia circular"

L’objectiu principal de la jornada ha estat aportar informació sobre la millora del comportament ambiental als allotjaments turístics per tal de minimitzar els impactes ambientals negatius de les seves activitats sobre el medi ambient, així com contribuir a la transició cap a un model de societat basat en l'economia circular.

17/04/2018 10:04
imatge

L’acte va comptar amb representants de les diferents administracions amb competències en matèria de medi ambient i turisme de Tarragona, que van obrir la jornada i van exposar les visions dels diferents grups d’interès del sector.

Posteriorment la Sra. Maria Passalacqua directora del Club EMAS va presentar tot un recull de bones pràctiques derivades de la implantació de sistemes de gestió ambiental (SGA) en establiments turístics de diferents tipologies (hotels, apartaments, càmpings, etc.). La seva exposició va visibilitzar com avançar en la transició cap a l’economia circular i els beneficis (ambientals, socials i econòmics) que suposa tant a nivell de l’allotjament, com del territori on se situa.

Tot seguit, l’Hostatgeria de Poblet, Port Aventura World, càmping Els Prats i l’hotel Blaumar, van compartir amb els assistents les accions que han anat implementant en el marc del seu SGA i els evidents beneficis que els suposa.

Els actors del sector que van assistir-hi es van endur una extensa bateria de mesures a promoure per tal de millorar el comportament ambiental dels seus establiments i avançar cap a un model de negoci circular.