• Imprimeix

El 8 de març fem visibles les dones que actuen pel medi ambient i la sostenibilitat

El 8 de març s'ha convertit en un símbol per a les dones de tot el món. Reivindicacions de millors condicions de vida i treball, i de drets polítics i manifestacions en favor de la pau són alguns dels temes que es troben en l'origen de la celebració del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

07/03/2018 12:03
logo

Amb el ressorgiment del feminisme va tornar a implantar-se la celebració d'aquesta data, que les Nacions Unides, el 1977, va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

Les dones tenen un paper fonamental en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), bona part dels quals reconeixen específicament la igualtat i l’apoderament de les dones. Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

Tot i això, en el marc del darrer Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya, una de les problemàtiques que es va posar de manifest va ser la invisibilització de les dones que treballen en favor del medi ambient i la sostenibilitat. I com a primera acció per donar-les a conèixer es va proposar la campanya #donespelmediambient, una iniciativa a twitter per prendre consciència del desequilibri en la presència pública d'homes i dones, i fer-les visibles.

El 8 de març us proposem piular amb el hashtag #donespelmediambient exemples i referents de dones que com professionals o ciutadanes actuen per la conservació de la natura, lluiten contra el canvi climàtic, treballen per l'educació ambiental o actuen positivament en qualsevol àrea del medi ambient i la sostenibilitat. A més, us animen a etiquetar o mencionar altres dones per tal de fer més viral la iniciativa i arribar a més gent.