• Imprimeix

Jornada de presentació de l'Informe sobre l’estat del medi ambient a Catalunya, 20 anys d’accés a la informació ambiental

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat presenta públicament l’Informe sobre l’estat del medi ambient a Catalunya. Període 2011–2015. 26 de juny | 9:30 hores | Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Melcior Colet

13/06/2018 12:06
portada

La informació ambiental és fonamental perquè els ciutadans puguin contribuir amb coneixement de causa a encarar els reptes ambientals actuals i futurs i participar en el desenvolupament i l’aplicació de les polítiques, les estratègies, els plans i les accions que s’elaborin per abordar-los.

Enguany, es commemora el vintè aniversari de la signatura del conveni sobre l'accés a la informació, la participació pública i l'accés a la justícia en matèria de medi ambient, conegut com el Conveni d’Aarhus, el qual va acabar desembocant en una directiva europea i finalment com a dret garantit per l’ordenament jurídic.

En aquest context, la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) publica, de forma periòdica, informes sobre l’estat del medi ambient. L’objectiu d’aquesta jornada, organitzada pel DTES, és presentar públicament l’Informe sobre l’estat del medi ambient a Catalunya 2011–2015. En aquest acte hi participaran 6 ponents de reconeguda expertesa que ens oferiran el seu punt de vista en cada un dels principals vectors ambientals de l’Informe: l’aigua, el medi atmosfèric, els residus, la biodiversitat, el canvi climàtic i l’educació ambiental i la participació ciutadana.