• Imprimeix

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic actualitza el Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya

El Mapa de qualitat del cel nocturn a Catalunya recull els resultats de les diferents campanyes d’avaluació de qualitat del cel nocturn realitzades els darrers anys en un format de fàcil accés per la ciutadania a través del web del Departament.

08/08/2017 09:08
mapa

Les campanyes de mesurament s’emmarquen en un projecte d’avaluació de les condicions naturals del medi nocturn dels Parcs Naturals de Catalunya, amb l’objectiu de detectar els que conserven millors condicions i impulsar-ne projectes de protecció.

Paral·lelament a l’actualització del Mapa es fan públics els resultats de la campanya de mesuraments de la qualitat del cel nocturn de l’any 2016.

Dels resultats de la campanya es desprèn que el Montsec segueix destacant per tenir la millor qualitat de cel nocturn i que les zones que conserven unes millors condicions de qualitat de cel es concentren a la Franja de Ponent i el Pirineu.

A més aquest any s’han introduït en el Mapa els resultats de les anàlisis fetes a la conurbació barcelonina per encàrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ha cedit les dades.

L’anàlisi revela que la qualitat del cel nocturn a l’àrea més urbana del país és baixa o molt baixa, sent necessari desplaçar-se més de 100 km per poder gaudir d’una visió clara de la Via làctia.