• Imprimeix

L'ACA presenta el pla de vigilància i control de les aigües de bany als ajuntaments costaners

Entre l’1 de juny i el 15 de setembre es duran a terme inspeccions i analítiques per determinar la bona qualitat de les aigües litorals i també de les zones de bany interiors

16/06/2017 12:06
platja

El pla pivotarà sobre tres eixos: el control i la informació de la qualitat de les aigües de bany, d’acord amb la Directiva 2006/7/CE i Reial Decret 1341/2007; el control i la gestió d’episodis d’alteració de la qualitat de les aigües de bany arran d’intenses pluges, o d’alguna incidència puntual de sanejament; i la vigilància de proliferacions de fitoplàncton nociu i tòxic en aigües costaneres.

Enguany s’analitzarà la qualitat de l’aigua a 253 zones de bany (87 a Girona, 82 a Barcelona i 84 a Tarragona), una més que durant l’estiu passat, amb la inclusió de la platja de la Pallisseta, a Roda de Berà. Pel que fa a les zones de bany interior (3 a Girona, 5 a Lleida, 4 a Barcelona i una a Tarragona), es manté el mateix número que a l’estiu passat, amb un total de 13 punts.

L’aplicació per a mòbils i tauletes PlatgesCat (tot i que també es pot consultar des d’ordinadors de taula) també presenta diverses novetats durant l’estiu d’enguany. L’apli, que aporta informació de prop de 300 platges en set idiomes, ha actualitzat la informació fixa de les platges, ha dut a terme actualitzacions tecnològiques per adaptar-se als nous terminals mòbils i ha millorat també la informació variable.

Enguany també s’organitzarà un concurs a través de la xarxa social Instagram perquè la ciutadania pugui aportar la seva particular visió de les platges catalanes. Poden participar en aquesta iniciativa totes aquelles persones que tinguin perfil a Instagram, que segueixin a l’ACA en aquesta xarxa social i que utilitzin l’etiqueta #igersplatgesCAT i/o #CatalunyaExperience.