• Imprimeix

Banc de dades de biodiversitat

El Banc de dades de biodiversitat de Catalunya (BDBC) és un portal de referència de la biodiversitat a Catalunya. Recopila tota la informació disponible sobre citacions d'espècies a Catalunya, emmagatzemant-les informàticament, a més d'afegir-hi altres dades complementàries taxonòmiques, biològiques, ecològiques, bibliogràfiques, etc.

Logotip Banc de Dades de biodiversitat

Té per objectiu donar a conèixer l'inventari d'espècies de Catalunya i la seva distribució territorial i és una eina per millorar el coneixement, la gestió i la divulgació de la riquesa biològica de Catalunya:

  • Coneixement: com a magatzem de dades sobre les espècies permet, entre altres coses, conèixer-ne la distribució territorial, l'estat de conservació i els graus d'amenaça, raresa, endemicitat, etc.
  • Gestió: diverses aplicacions informàtiques de cerca, com per exemple la distribució potencial d'un tàxon, faciliten la utilització de la informació i la seva aplicació en el camp de la planificació, la gestió i la conservació del patrimoni natural,
  • Divulgació: la publicació web de totes les dades recopilades fa accessible un gran volum d'informació textual i gràfica (més de 8000 imatges de plantes i animals) a tot el ventall d'usuaris potencials i optimitza l'explotació de la informació.

El Banc de dades s'estructura en mòduls que corresponen als diferents grups taxonòmics (flora, vegetació, briòfits, algues, fongs, líquens, vertebrats, invertebrats, artròpodes…). A partir de cada mòdul es té accés a les diferents consultes, tant les bàsiques (on es troba una espècie?, quina espècie hi ha en un lloc determinat ?), com altres de més avançades.

Projecte en conveni des del 1993

  • Universitat de Barcelona
    Departament de Biologia Vegetal
    Xavier Font Castell (director científic)
    A/e: xfont@ub.edu
Data d'actualització:  14.02.2011