• Imprimeix

Delta de l'Ebre

Delta de l'Ebre

El delta de l’Ebre és un espai únic a Catalunya, que engloba un conjunt molt ben representat d’ambients naturals, tan aquàtics com terrestres. Es tracta de la zona humida més important de Catalunya i una de les més remarcables de la Mediterrània occidental.

A causa dels seus valors, tan biològics com geològics, paisatgístics i economicosocials, i de la seva excepcional raresa, el Delta és un dels espais litorals que mereix una atenció especial. Gaudeix d’una situació estratègica, a cavall entre Catalunya i el País Valencià que, des del punt de vista de les aus migratòries, li confereix una importància especial, ja que els serveix com a lloc de repòs i els ofereix una escala interessant, enllaçant les zones humides del nord, com la Camarga, amb les del sud, com l’Albufera de València i d'altres situades en terres africanes.

L'Espai compleix un gran paper biològic que contrasta amb una forta humanització del seu territori, ja que gran part de la superfície està destinada al cultiu de l’arròs. Aquest cultiu dificulta tot sovint poder arribar a fer un ús equilibrat del territori, compatibilitzant la conservació dels ecosistemes naturals amb l’explotació dels recursos agraris i pesquers de manera sostenible.