• Imprimeix

Actes i jornades

Data: 4 de novembre de 2015 | Lloc: Institut d'Estudis Catalans, Barcelona

Aquesta jornada va esdevenir un punt de trobada i debat entre les entitats i persones interessades en la custòdia del territori i, a la vegada, va donar resposta a les necessitats formatives del col·lectiu.

Durant la jornada es van dur a terme les següents sessions:

  • Presentació de l’inventari d’acords de custòdia 2015 i de la proposta de registre d’acords i entitats.
  • Ronda de comunicacions curtes per a que els participants exposin els seus projectes de custòdia del territori. 
  • Sessions de formació i debat.

 

Data: del 26 de setembre al 5 d'octubre del 2014

La Segona Setmana Europea de la Custòdia del Territori és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Europa per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la terra i de la seva riquesa de recursos naturals i culturals. Els objectius principals van ser:

  • Incrementar i enfortir el coneixement sobre custòdia del territori en la societat europea
  • Involucrar el públic en general i altres actors en la custòdia del territori, la conservació de la biodiversitat i la gestió sostenible dels recursos
  • Promoure i augmentar l’impacte del projecte LandLife a Europa.


La Setmana va finalitzar el amb més de 430 activitats organitzades per 260 entitats i organitzacions en 18 països europeus per conscienciar de la necessitat de tenir cura de la natura i del nostre territori. Catalunya ha comptat amb 150 activitats, de més de 90 entitats. La campanya “Connecta’t amb la Natura” ha reunit més de 220 fotografies!

Data: 16 de novembre de 2013 | Lloc: Finca la Font, Lluçà

La 1a Trobada de Propietaris de Custòdia del Territori va ser una bona ocasió per compartir experiències, resoldre dubtes i conèixer els beneficis i oportunitats que ofereix la custòdia del territori als propietaris i gestors de finques de Catalunya.

Data: del 28 de setembre al 7 d'octubre de 2012

La 1a Setmana Europea de la Custòdia del Territori i 5a edició celebrada als Països Catalans acaba amb un gran èxit de participació d’organitzacions, institucions i ciutadania arreu d’Europa.

Durant la Setmana Europea de la Custòdia del Territori més de 15.000 persones han participat en les activitats, esdevenint còmplices de la conservació de la terra i ajudant a fer un pas endavant en el moviment en favor de la custòdia del territori arreu d’Europa.

La setmana de la custòdia del territori és una campanya ciutadana que promou activitats arreu del territori per donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.La setmana és possible gràcies a la suma de petites accions col·lectives organitzades per persones, organitzacions i institucions que vetllen per la conservació i gestió del patrimoni natural, rural i urbà.

img_setmana

Informació relacionada

Enguany, any 2013, se celebren els 10 anys de la xarxa de custòdia del territori (xct).

Durant aquests 10 anys de funcionament de la xct s’han assolit molts reptes: s’ha consolidat el model de custòdia del territori (CdT) com a estratègia de conservació, s’ha inclòs la CdT en vàries lleis nacionals i estatals, s’ha treballat per assolir una custòdia de qualitat, s’ha donat assessorament i suport a les entitats de custòdia, s’ha avançat en el reconeixement social d’aquesta estratègia a través del portal web viulaterra.cat i s’ha fet xarxa amb organismes internacionals afins.

Actualment compte amb més de 150 organitzacions membres associades que treballen en favor de la custòdia del territori i més de 600 acords de custòdia comptabilitzats a Catalunya.

Data d'actualització:  18.11.2015