Observatori de l'Economia Circular (Catalunya Circular)
  • Imprimeix

Catalunya Circular: l'Observatori d'Economia Circular

Catalunya ha estat sempre un país emprenedor que ha sabut aprofitar els recursos per generar riquesa i benestar per a la seva ciutadania. I això ho ha fet amb responsabilitat, no en va ha estat capdavantera a l’hora de desplegar polítiques de sostenibilitat.

Davant del nou repte de les limitacions que ofereix el sistema econòmic lineal tradicional instaurat amb la revolució industrial i la constatació que els recursos són finits, s’ha vist l’oportunitat de fer més innovador el model actual integrant progressivament l’economia verda i circular, pels avanços que aporta pel que fa a l’eficiència en l’ús dels recursos i com a motor per generar nova ocupació de forma inclusiva i reduir els riscos ambientals.

La millor manera per generar coneixement i nous modes de negoci és tenir en compte la sòlida experiència de les institucions, administracions i empreses del nostre país que ja disposen de casos reals, i que us volem mostrar en aquest nou observatori Catalunya Circular.

Perquè, d'acord amb les bones pràctiques properes i dels casos d’èxit internacionals i treballant de forma coordinada entre els diferents actors, podem fer que l’economia circular s’integri plenament en la nostra cultura i fer que esdevingui un tret d’identitat de la Catalunya del futur.

Novetats