• Imprimeix

Tercer sector ambiental

La coresponsabilitat social en la gestió i conservació del medi ambient és un factor clau de les polítiques ambientals. Catalunya es caracteritza per un esperit associatiu, també, en l'àmbit del medi ambient.

Aquests tipus d'associacions són un vehicle fonamental per canalitzar les necessitats, aspiracions o voluntats de molts ciutadans i ciutadanes i, alhora, són un instrument clau en el Govern del país, en la governança. És per això que l'associacionisme ambiental es considera ja un sector més del teixit social, el tercer sector ambiental. Aquest sector de les entitats lligades a la conservació, la sensibilització i l'educació sobre el medi ambient complementa, de forma independent, l'acció de govern.

Per això, el Departament té com a objectius promoure, consolidar i enfortir el tercer sector ambiental i l’instrument per assolir-ho és el Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya. Concretament, al 2011 es va presentar el primer Pla amb una periodicitat 2011-2014 i, al juliol de 2015, es va presentar el Pla de suport 2015-2018.

Podeu fer-nos arribar els vostres comentaris i aportacions a través del correu electrònic: entitats.ambientals.tes@gencat.cat o a través de twitter: #TSACAT, #entitatsambientals