• Imprimeix

Espais de trobada del sector

A continuació us presentem els espais de trobada que el sector ha considerat com a propis. Alguns ja s'han consolidat des de fa anys i compten amb diverses edicions celebrades, altres s'han iniciat amb el Pla de suport al TSAcat amb vocació de convertir-se en nous espais de referència de les entitats ambientals.

La SVAC està organitzada per la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i el finançament de La Caixa. El seu objectiu és fer un reconeixement públic de la tasca de les persones voluntàries, que vetllen per la conservació dels valors del medi ambient, i de les entitats que ho fan possible.

Setmana de Voluntariat Ambiental de Catalunya (SVAC)

Informació relacionada

Aquest espai de trobada va permetre la generació de coneixement per al tercer sector ambiental, visibilitzar l’àmbit d’actuació i les accions de les seves entitats davant la ciutadania i efectuar un balanç de les actuacions portades a terme en el marc del Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya.

Entre els principals reptes detectats a partir de les enquestes formulades a les entitats destaquen la necessitat d’augmentar la incidència política i la transformació social, millorar el finançament, la sostenibilitat econòmica, la comunicació, i el treball en xarxa, a més de l’estructuració del sector i del seu reconeixement social.

La Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) organitza aquest fòrum amb caràcter biennal des de l’any 2000. Està adreçat principalment a les persones relacionades amb el món de l’educació ambiental per tal de reflexionar conjuntament sobre els seus reptes de futur.

La Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) organitza trobades adreçades a les organitzacions, institucions i persones interessades en descobrir la custòdia del territori o que ja hi estan implicades. A més d’aquestes, la Xarxa organitza periòdicament diferents tallers, sessions i trobades en diferents punts del territori català. 

El Congrés de Comunicació Ambiental té com a objectius donar a conèixer eines per a comunicar millor els missatges ambientals i ser un punt d’intercanvi d’experiències innovadores. S’adreça a tota persona que tingui la necessitat de divulgar una iniciativa relacionada amb el medi ambient.

L’associació Eco-union organitza anualment el Global Eco Fòrum. Es tracta d’un fòrum internacional de sostenibilitat que promou el diàleg, la reflexió profunda i la interacció entre els diferents grups d'interès de les nostres societats. 

Informació relacionada

Data d'actualització:  15.01.2016