Butlletí
Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya
Departament de Territori i Sostenibilitat
Febrer 2017 #53
Publicat el Pla d’acció 2017 i el balanç del Pla d’acció 2016

El passat 9 de febrer es va presentar a la Comissió de Seguiment del Pla de suport al TSAcat, el document amb el balanç de les accions desenvolupades durant el 2016 i la proposta de Pla de treball per al 2017. Els trobareu publicats al web.

Llegiu-ne més

Notícies

Dades del Medi Ambient a Catalunya 2016

S'ha publicat aquest opuscle com a eina de consulta ràpida, senzilla i efectiva que conté les darreres dades estadístiques disponibles sobre el medi ambient a Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ja es pot consultar el document "Medi Ambient a Catalunya. Informe 2015"

L’objectiu d’aquesta publicació és posar a disposició de tothom amb un enfocament divulgatiu, les dades que donen compte de l’estat del medi ambient, per tal que quedi garantit el dret d’accés a la informació ambiental de l ciutadania sense un coneixement tècnic previ de la matèria.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Aprovat el Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya per al període 2016-2021

El Pla s'aplicarà a les conques hidrogràfiques internes de Catalunya i a les aigües subterrànies i costaneres associades. El Programa que l'acompanya preveu l'aplicació de 443 mesures.

Llegiu-ne més
shadow bottom
985 assessoraments a entitats sense ànim de lucre durant l’any 2016

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària disposa d’un servei d’assessorament, gràcies al qual les entitats tenen a la seva disposició entitats especialitzades en aspectes jurídics, econòmics, comptables, informàtics i tecnològics de forma gratuita. Pots fer la teva sol·licitud a través del formulari!

Llegiu-ne més
El cens d'entitats voluntàries creix un 1,5% en el darrer any

Actualment formen el cens més de 1.800 entitats de voluntariat, de les quals un 3% són ambientals. Les entitats del cens agrupen bona part dels voluntaris de Catalunya, un nombre rellevant de persones que mostra la força i vitalitat del teixit associatiu.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Comença la captació de projectes que busquen finançament cooperatiu

Les entitats ja es poden inscriure a la ronda de finançament que organitza Financoop per donar suport a iniciatives de més de 150.000 euros i treballar en xarxa amb associacions especialitzades.

Llegiu-ne més
Obert el termini de presentació a Hisenda del model 347

De l’1 al 28 de febrer, les entitats sense ànim de lucre han de presentar el model 347 per declarar les subvencions que superin l’import de 3.005,06 euros i les compres o vendes a un mateix proveïdor o client per més de 3.005,06 euros.

Llegiu-ne més

Formació, jornades i tallers

Seminaris formatius de l’Associació Espanyola de Fundraising

L’AEF us proposa dos tallers: El 22 de febrer a Barcelona, un taller sobre captació de fons amb grans donants i donants estratègics i el 14 de març a Barcelona, un taller per tractar el paper que tenen els òrgans de govern de l’entitat en la definició i el desenvolupament de les estratègies i plans de fundraising.

Llegiu-ne més

Recursos

Guanyem-hi tots!

En aquesta plataforma trobareu materials i productes que diferents empreses han donat (mobiliari, material d’oficina, ordinadors...). Amb l’objectiu de facilitar l’accés de les entitats sense ànim de lucre i legalment constituïdes al material que necessiten. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
La plataforma de la silvicultura (The Forestry Hub)

The Foresty Hub és una nova eina totalment gratuïta que té la finalitat d’aparellar entitats relacionades amb el bosc i el medi ambient amb socis o serveis que poden donar resposta a les necessitats que tinguin les entitats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Centre de Documentació de Medi Ambient recomana "Eines per a la regulació dels serveis ambientals dels ecosistemes a Catalunya"

La concepció i visió del medi natural com una realitat que va més enllà dels elements materials perceptibles i tangibles és clau per comprendre les dinàmiques que es produeixen en aquest sistema complex.
És fonamental revalorar el medi natural per justificar-ne la preservació. Aquest és l'eix central sobre el qual gira aquesta publicació.

Llegiu-ne més
Butlletí informatiu CEDAT

El Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), creat el 2007, implica diverses institucions tarragonines i respon a una llarga col·laboració en l'àmbit del dret ambiental i representa la institucionalització d'aquesta cooperació. El Centre publica mensualment un butlletí informatiu.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Finançament

Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors | Tercer Sector Ambiental

ISSN: 2339-7845 | Dipòsit legal: B.28806-2013

logo_generalitat