Butlletí
Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya
Departament de Territori i Sostenibilitat
Abril 2016 #44
La Setmana de la Natura s’adhereix a la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible

La European Sustainable Development Week (ESDW) és una iniciativa europea que té per objectiu estimular i fer visibles les activitats, els projectes i els esdeveniments que promouen el desenvolupament sostenible arreu d’Europa.

La 2a edició de l’ESDW tindrà lloc del 30 de maig al 5 de juny de 2016 i estarà centrada en l’Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides.

La Setmana de la Natura s’inclourà dins de la ESDW, i us animem a inscriure les vostres activitats a la web europea, i donar així major visibilitat a les vostres entitats.

L’ESDW està oberta a la participació d’una gran varietat d’organitzacions: governs, centres de recerca, centres educatius, museus, empreses, associacions i altres entitats del món civil, així com al conjunt de la ciutadania.

Llegiu-ne més

Notícies

Avalueu la transparència de la vostra entitat amb la plataforma gratuïta TransparENT

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB ha creat la plataforma web TransparENT, que permet a les entitats sense ànim de lucre fer un diagnòstic de la seva transparència, com millorar-la mitjançant exemples de bones pràctiques. L’objectiu és proporcionar a les entitats criteris i eines per fer una comunicació transparent i de qualitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Tenim un butlletí electrònic ... i ara, què?

Si sou dels que ja teniu un butlletí electrònic o voleu crear-lo i teniu dubtes de quines eines utilitzar per fer enviaments a tots els vostres contactes, sense que arribi com a correu brossa, us proposem una sèrie de pautes per administrar la vostra publicació.

Llegiu-ne més
Let's clean up Europe! accions de voluntariat del 6 al 9 de maig

Let’s clean up Europe! És una acció de voluntariat a escala europea per actuar contra l’abandó de residus en espai naturals. Les entitats i grups de voluntaris que vulgueu organitzar una actuació de neteja heu d’omplir un formulari a la web de l’Agència de Residus, per tal de figurar en l’agenda d’esdeveniments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Xarxa d’Albergs de Catalunya col·labora amb la Setmana de la Natura

La Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya incorporarà a la comunicació adreçada als seus usuaris, les activitats que es realitzin a espais propers als albergs. Si sou una entitat que organitza una activitat en una comarca amb alberg de la xarxa penseu de fer arribar la informació de la vostra activitat a l’alberg (cartell, mail) i, sobretot, introduïu la vostra activitat a la web de la Setmana de la Natura.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Terceres Jornades de Prospecció Biològica de Catalunya

A finals d’abril un conjunt de científics i entitats ambientals del territori recopilaran el màxim nombre de citacions biològiques a l’Espai Natural Protegit dels Secans de Mas de Melons – Alfés.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

Vols ser gran? Fes el soroll petit

Material divulgatiu i formatiu sobre bones pràctiques per minimitzar el soroll adreçat a les escoles i als ciutadans.

Llegiu-ne més
Menys soroll millor

Guia d’educació ambiental orientada a aconseguir una valoració social més gran del comfort acústic, mitjançant un seguit de consells i recomanacions.

Llegiu-ne més

Formació, jornades i tallers

Taula rodona de sensibilització acústica

Els objectius de la taula són conèixer recursos i activitats d’educació ambiental escolar sobre la problemàtica del soroll, i com afrontar el repte de fer sensibilització a la població adulta.  La taula tindrà lloc el dia 29 d’abril, dins del Congrés Català d’Acústica que es farà a Sabadell.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Diàlegs Ambientals 2016: Medi ambient i política

El Col·legi d’Ambientòlegs i l’Associació Catalana de Ciències Ambientals organitzen aquestes sessions de debat, amb l’objectiu de fer visibles les relacions entre política i medi ambient. La propera sessió tracta sobre els mitjans de comunicació i el tractament de les notícies ambientals. Els diàlegs finalitzaran amb un cas pràctic de conflicte socioambiental.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vols participar en accions de voluntariat i custòdia?

La Xarxa de Custòdia del Territori i l'Obra Social “la Caixa” han creat el programa “Voluntariat i custòdia del territori”, per promoure la realització de diverses jornades de voluntariat per a la millora de la natura. D'abril a juny, més de 30 entitats de custòdia de 20 províncies d'Espanya organitzen diverses accions de voluntariat.

Llegiu-ne més

Finançament

Ajuts de l'Obra Social La Caixa a projectes d'iniciatives socials 2016 - Acció social en l'àmbit rural

Termini: 20/04/2016

Llegiu-ne més
Subvencions a entitats sense ànim de lucre de la demarcació de Girona per a l’organització d’esdeveniments de caràcter firal 2016

Termini: 30/04/2016

Llegiu-ne més
Subvencions 2016 del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries Savassona

Termini: 30/04/2016

Llegiu-ne més
Convocatòria 2016 del Programa voluntari de compensació d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle

Termini: 30/04/2016

Llegiu-ne més
Projectes Clima 2016

Termini: 15/05/2016

Llegiu-ne més
Ajuts a les activitats desenvolupades per la lluita contra les escombraries marines

Termini: 16/05/2016

Llegiu-ne més
Premis BBVA Fronteres del Coneixement 2016

Termini: 30/06/2016

Llegiu-ne més
Ajuts de la Fundación Biodiversidad per la realització d'activitats en els àmbits de la biodiversitat terrestre, marina i litoral, el canvi climàtic i la qualitat ambiental

Termini: 15/07/16

Llegiu-ne més
Ajuts per a la constitució d'avals financers, tècnics i econòmics per a la millora de la competitivitat de les cooperatives i de les societats laborals

Termini: 31/12/2016

Llegiu-ne més
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2339-7845 | Dipòsit legal: B.28806-2013

logo_generalitat