Butlletí
Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya
Departament de Territori i Sostenibilitat
Març 2016 #43
Participa en la Setmana de la Natura

Si ets una entitat, un ajuntament, una escola, una empresa, etc., i vols organitzar una activitat entorn la conservació de la natura, suma't a la Setmana de la Natura. Del 27 de maig al 5 de juny de 2016, s’organitzaran activitats arreu de Catalunya per viure la terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar la natura i el territori. Enguany es dedicarà una atenció especial a la recuperació i restauració de les fonts i basses de Catalunya.

Les impulsores de la Setmana són la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), que compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “La Caixa”.

Llegiu-ne més

Notícies

Resultats i vídeos de la Jornada de projectes d’educació i sensibilització ambiental

Ja podeu consultar el document resum dels 19 projectes d’educació i sensibilització ambiental presentats durant la jornada celebrada el passat 9 de febrer. Si no hi vàreu poder assistir o voleu tornar a veure les presentacions, hi trobareu els vídeos de la jornada.

Llegiu-ne més
Programa voluntari de compensació d'emissions de GEH

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic convoca una nova edició d'aquest programa per a entitats socials que desenvolupen projectes adreçats a reduir gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) i a organitzacions interessades a compensar les emissions que no han pogut reduir.

El termini per la presentació de sol·licituds finalitza el 15 d’abril del 2016.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Participa Gencat obre un nou canal

El Portal Participa Gencat posa a disposició de la ciutadania un espai per recollir aportacions sobre el futur de l’associacionisme i el voluntariat, en el marc del III Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat. El canal complementa les sessions de debat territorials permeten a la ciutadania i a les entitats l’opció de participar en línia. Us convidem a donar la vostra opinió sobre els temes clau que són objecte del procés.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Com recaptar donacions digitalment

Les entitats amb pàgina web o xarxes socials poden beneficiar-se de les eines per recaptar fons. Només cal incloure les eines a la web o la xarxa social de l’entitat per rebre donacions d’internautes que s’identifiquin amb la filosofia i els projectes de l’entitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Donació solidària de dispositius digitals

Reutilitza.cat és una plataforma solidària que facilita la donació directa de dispositius digitals a organitzacions i particulars. La plataforma permet enviar els projectes d’interès social que necessitin aquests equipaments, així com donar dispositius. Alhora, els visitants de la web poden votar els projectes que volen rebre aparells informàtics.

Llegiu-ne més
Programa voluntari de compensació de gasos amb efecte d’hivernacle

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic publicarà el febrer del 2017 la nova convocatòria del Programa voluntari de compensació d'emissions de GEH. El 8 de febrer tindrà lloc una jornada explicativa on ja us hi podreu inscriure.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

Invaqua

És un projecte sobre les espècies exòtiques invasores als ecosistemes aquàtics de Catalunya i com mitigar-ne la proliferació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Xup Riera Viva

És un projecte de promoció sostenible de la Riera de Rajadell en passar pel barri manresà del Xup.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Tortuga d’estany

És un projecte d’educació i sensibilització per a la conservació dels espais humits amb presència de la tortuga d’estany (Emys orbicularis) a Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Formació, jornades i tallers

Trobada per la justícia ambiental i social

La trobada es farà a Girona el 19 de març, amb l’objectiu de construir una àmplia aliança d’organitzacions, institucions i moviments per la justícia ambiental i social i debatre el model ambiental i social de país que volem i quines accions cal emprendre per transformar-lo.

Llegiu-ne més
"Camí a la solidesa" programa de formació

Aquest programa dóna suport a associacions, fundacions i cooperatives petites i mitjanes que estiguin formades principalment per dones. Amb l’objectiu d’impulsar millores estratègiques i facilitar la consolidació del projecte.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2339-7845 | Dipòsit legal: B.28806-2013

logo_generalitat