El Mapa d’actors de recerca i innovació ambiental a Catalunya constitueix una aproximació a les unitats de recerca i innovació ambiental de Catalunya i al coneixement científic i la innovació que produeixen.

Imatge

El Mapa analitza bàsicament tres tipologies d’unitats de R+D+I: grups de recerca reconeguts, centres de recerca i centres tecnològics; i n'identifica i classifica les línies de recerca i innovació en funció dels eixos temàtics de R+D+I de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat.

El mapa identifica 217 unitats de R+D+I ambiental a Catalunya (any 2013): més de la meitat (114) són grups de recerca, 51 són centres tecnològics i 27 són centres de recerca.

Convé destacar que un 40,9% del total de centres de recerca de Catalunya disposen de línies de recerca ambientals i que un 53% de centres tecnològics desenvolupen línies de R+D+I ambientals.

Pel que fa a temàtiques: canvi climàtic (19%), planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural (17%), gestió i planificació de l’aigua per a un ús sostenible (16%) i energia (14%) són les línies temàtiques que presenten més recurrència.

El mapa inclou dos formats de resultats per accedir a les dades: una base cartogràfica i una eina interactiva gràfica. Gràcies als dos formats es poden geolocalitzar les unitats de recerca i consultar tota la informació associada de forma ordenada, d'acord amb els eixos temàtics de recerca i innovació de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del DTES.

Data d'actualització:  08.07.2015