• Imprimeix

Jardí sostenible

Guia d’Educació Ambiental, elaborada per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB, que ofereix consells i idees per al pràctica de la jardineria amb criteris sostenibles.


BOADA, M. [et al.]. Guia de jardineria sostenible. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Sector de Manteniment i Serveis. Direcció d’Educació Ambiental i Participació. (Guies d’educació ambiental; 14). Pdf de16 pàgines.

Guia que pretén donar unes directrius per tenir cura del nostre jardí d’una manera reconciliada amb el medi ambient.
URREA, GEMMA. Guia pràctica de xerojardineria. Barcelona: Catalunya estalvia aigua, 2004.

El terme xerojardineria es refereix a un tipus de jardineria gairebé autosuficient, que optimitza al màxim tots els recursos disponibles, en especial l’aigua i que, per tant, és aplicable a tota mena de climes.

La xerojardineria marca unes pautes d'estalvi d'aigua, de recursos humans i materials i de consum mínim de productes fitosanitaris. Es tracta, doncs, d’establir un balanç òptim entre els recursos disponibles i les necessitats que ha de satisfer un jardí.

Guia amb orientacions per a construir un jardí sostenible en un entorn urbà. [En castellà].

DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE. Guia del jardín sostenible. Madrid: Àrea de Govern de Medi Ambient i Serveis a la Ciutat de l’Ajuntament de Madrid, [s. a.]. 67 p.

Data d'actualització:  21.01.2014