• Imprimeix

Trobades de Comitès Ambientals d'Alumnes (CAA)

Les Trobades de comitès ambientals d’alumnes són unes jornades d’intercanvi i relació entre l’alumnat que forma part del comitè ambiental dels centres educatius. Les Trobades s’organitzen biennalment, de forma alternativa als Fòrums, i tenen lloc en un dels centres educatius participants. A cada trobada hi participen entre 5 i 10 centres i, de cada centre, uns 10 alumnes.

L’objectiu de les Trobades de CAA és crear un espai on l’alumnat pugui compartir i reflexionar sobre les actuacions que estan fent als centres i com millorar-les, a més d’incrementar-ne la participació i la difusió. Les Trobades són també el lloc idoni perquè l’alumnat agafi noves idees per aplicar al seu centre.

El curs 2008/09 els instituts de la comarca de la Selva van iniciar aquestes trobades de forma autònoma i de mica en mica els centres d’altres comarques gironines s’hi han anat afegint. Es pretén estendre les Trobades a altres territoris i consolidar-les, per tal que puguin alternar-se amb els Fòrums i disposar, així, de dos espais d’intercanvi d’alumnat.

El curs 2009-2010, s’han organitzat 8 trobades comarcals d’intercanvi de comitès ambientals d’alumnes.

Cada trobada ha reunit els alumnes de tots els comitès ambientals dels centres d’una comarca i s’ha organitzat de forma independent per a primària i per a secundària. En concret, cada Trobada ha reunit 4-5 centres de secundària propers (12 alumnes per centre) o bé 6-7 centres de primària (8 alumnes per centre). Cada grup d’alumnes ha estat acompanyat per 2 professors del centre.

En total hi han participat 568 alumnes i 98 professors/es de 47 centres educatius de les comarques de Girona.

La iniciativa la van començar fa cinc anys els instituts de la comarca de la Selva i a dia d’avui ja hi participen totes les Escoles Verdes de la demarcació de Girona.

Aquest any, cada trobada ha plantejat, a més del debat i la reflexió, una acció col•lectiva de millora de l’entorn.

En aquesta edició s’han realitzat 10 trobades de comitès ambientals al llarg dels mesos de març, abril i maig. A cada trobada hi han participat entre 5 i 10 centres educatius, i uns 10 alumnes per centre. En total, hi han pres part més de 600 alumnes de més de 60 centres educatius de les comarques gironines.

Data d'actualització:  26.04.2012