• Imprimeix

Simposis

Per facilitar l'intercanvi d'experiències entre els diferents centres participants, crear un marc que permeti el contacte personal entre el professorat i l'alumnat implicat en la dinamització del programa, i afavorir la creació de xarxes territorials d'intercanvi, cada dos anys s'organitzen els fòrums territorials d'Escoles Verdes.

Complementàriament a aquesta actuació, convidem al professorat implicat en la dinamització del programa Escoles Verdes a participar en el Simposi d'Escoles Verdes, on experts en cadascun dels àmbits de treball exposen per al debat de propostes metodològiques o possibles línies d'actuació.

L'organització del Simposi i dels fòrums territorials es va alternant en el temps.

El 3 de juliol de 2014, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya va organitzar a Cornellà de Llobregat el II Simposi, un espai de debat i d’intercanvi d’experiències sobre les actuacions de transformació de l’entorn proper impulsades des dels centres educatius.

Més de 250 persones, entre professorat de 151 centres educatius i personal tècnic dels ajuntaments i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Esenyament, així com representants unes 20 entintats ambientals han participat en una jornada que ha estat un espai de relació entre el professorat dinamitzador dels projectes d’educació per a la sostenibilitat dels centres educatius i les entitats ambientals.

Informació relacionada

El 12 d’abril de 2010 es constitueix públicament la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). En aquest marc, el 13 d’abril de 2010, es va organitzar a Barcelona el I Simposi de la XESC, un espai de debat i d’intercanvi d’experiències per avançar en la conceptualització de l’educació per a la sostenibilitat, que pren el relleu dels Simposis d’Escoles Verdes.

Uns 500 participants, entre professorat dels centres educatius i personal tècnic dels ajuntaments i dels departaments de Medi Ambient i Habitatge i d’Educació, han participat en una jornada que ha estat un espai de relació entre els dinamitzadors dels projectes d’educació per a la sostenibilitat de cadascun dels centres educatius.

Informació relacionada

El 2 d'Abril de 2008 va tenir lloc, a l'Hotel Serhs, al Campus de la UAB, el III Simposi d'Escoles Verdes. La temàtica d'aquest Simposi es va centrar en dos eixos: orientacions per a millorar la qualitat de l'educació per al desenvolupament sostenible i la participació ciutadana.

El 29 de març de 2006 va tenir lloc, al Palau de Congressos de Reus, el II Simposi d'Escoles Verdes. La temàtica d'aquest Simposi es va centrar en dos eixos: la recerca en l'educació per a la sostenibilitat i la presentació de nous projectes que es portarien a terme durant el curs escolar 2006/07.

El 7 de maig es va organitzar el I Simposi d'Escoles Verdes on experts en cadascun dels àmbits de treball van exposar per al debat propostes metodològiques o possibles línies d'actuació. I, a més, es vam donar a conèixer experiències similars que s'estan portant a terme fora de Catalunya, concretament, al País Basc i a Andalusia.

Data d'actualització:  22.12.2015