• Imprimeix

Fòrum de la XESC del Baix Llobregat (Primària), 22 d’octubre

Forum Xesc Baix Llobregat

El dijous 22 d’octubre es va fer al Prat de Llobregat el III FÒRUM XESC del Baix Llobregat de Primària. Professorat i alumnat de les xarxes d’escoles del Baix Llobregat adherides a la XESC s’hi van reunir per intercanviar les seves experiències —aquest cop, al voltant de l'hort escolar— amb l'objectiu de fer créixer llurs projectes de forma més transversal des del punt de vista curricular i de participació.

El professorat va participar en una taula rodona amb tres ponències: 

  • L'acte alimentari conscient - Nani Moré 
  • Els horts escolars - Joan Solé
  • L'hort a l'INS Vall Hebron - José Antonio Valle 

Després va fer un intercanvi d’experiències enfocat a “Com treballar l’hort de forma innovadora” i a “Com resoldre les principals dificultats quan treballem amb l’hort”.

L’alumnat va participar en un intercanvi d’experiències per conèixer i valorar les accions que desenvolupen els centres escolars participants; es va compartir com desenvolupa cada centre la seva experiència, destacant entre la resta de participants el tret més remarcable de la seva proposta i com podria millorar. També va realitzar diversos tallers: Planeta aula, Mou-te amb els 4 elements i El medi que habito.

Acció conjunta

La trobada va finalitzar amb un taller de difusió entre la ciutadania del Prat de les activitats desenvolupades durant la jornada. Els nois i noies van obsequiar a les persones que en aquell moment passaven per la Plaça Catalunya amb un petit plançó d'enciam per conrear a casa.

Data d'actualització:  16.02.2016