Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Maig 2018 #109

"Encara que res no canviï, si jo canvio, tot canvia "

Marcel Proust.

Normalització del servei d’assessorament i suport als centres

El Programa escoles verdes, després d’uns mesos d’aturada, torna a posar a disposició dels centres educatius el servei d’assessorament tècnic i suport per ajudar-los a tirar endavant els seus plans d’acció i el desplegament de l’oferta d’accions educatives com les jornades d’intercanvi, les formacions temàtiques, els seminaris o les visites al centre, entre altres temes.

Llegiu-ne més

Us expliquem

III Trobada territorial d’escoles bressol a Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

El 5 de maig es van reunir 38 mestres i educadores d‘escoles bressol de la Catalunya Central, el Maresme, el Vallès Oriental i les comarques gironines a la Llar d’infants el Petit Montgrí, on van poder intercanviar experiències i reflexionar sobre la vinculació amb un territori més sostenible.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Sorteig d’un taller de natura entre les escoles participants en la 3a Setmana de la Natura

Del 26 de maig al 5 de juny se celebrarà la tercera edició d’una setmana que vol portar la natura a les escoles i premiar aquelles que hi participen i donen visibilitat a la seva implicació. Si a la vostra escola cuideu l’hort, poseu caixes niu o aneu a descobrir la natura propera, ja podeu inscriure la vostra activitat al web i entrareu en el sorteig d‘un taller de natura al vostre centre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Coordinem la celebració de la Diada de Medi Ambient

Volem organitzar una acció coordinada de tots els centres educatius de la Xarxa d‘Escoles cap a la Sostenibilitat ESenRED per afavorir la visibilitat de les activitats que esteu fent. Cada centre haurà de fotografiar una acció ambiental que porti a terme i relacionar-la amb els Objectius del desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de l‘ONU. Rebreu un correu electrònic amb tots els detalls.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Les escoles actuen

Concurs fotogràfic de denúncia ecològica a l’Institut La Ferreria de Montcada i Reixac (Vallès Occidental)

La comissió escola verda i el Departament d'Expressió de l'Institut van convocar el IV Concurs fotogràfic de denúncia ecològica amb la finalitat de promoure l’interès i la reflexió sobre l'estat i la cura de l’entorn més proper al centre educatiu i al municipi.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Servei Comunitari ambiental a l’Institut Can Mas de Ripollet (Vallès Occidental)

El dissabte 3 de març l’alumnat del projecte comunitari de 3r d’ESO va portar a terme la tasca de servei a la comunitat amb la plantada de gatell, romaní i ginesta a la vora del riu Ripoll. L’entitat ambiental ADENC de Sabadell va donar suport a aquesta iniciativa.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Dia del voluntariat a l’Escola Vedruna Tona (Osona)

El passat mes de febrer, en el marc de la Setmana Solidària i el Dia del Voluntariat, una trentena d’alumnes d’ESO van realitzar tasques de conservació i millora de la muntanya del castell de Tona i els espais que tenen apadrinats amb la restauració del camí, escales, ponts i font de l’itinerari de natura i la recollida de deixalles del bosc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’escola Martí i Pol de Barberà del Vallès coneix el laboratori de l’escola La Sardana de Badia del Vallès (Vallès Occidental)

El 25 d’abril les dues escoles verdes s’han trobat a La Sardana per compartir una experiència d’intercanvi amb l’objectiu de fomentar el treball en xarxa entre dos municipis veïns. L’alumnat de 5è ha descobert com funcionen alguns aparells del laboratori i, fins i tot, han realitzat una pràctica amb la dissecció d’un pulmó.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Participació a la Fira de la Llavor de l’escola Mare de Déu del Sòl del Pont de Roda de Ter (Osona)

El 15 d'abril l’alumnat de cinquè de primària va participar per primera vegada a la Fira de la Llavor Tradicional amb la creació i la gestió de dues cooperatives a l’escola. Es va participar amb la venda de productes fabricats amb material reciclat.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Fem xarxa

Trobada de comitès ambientals de Castelldefels (Baix Llobregat)

El 13 d'abril gairebé un centenar d'alumnes i professors/es delegades i delegats ambientals de les Escoles Verdes de Castelldefels es van citar a la trobada anual al Centre Cívic Can Roca, en aquesta ocasió sota el lema "La Biodiversitat en els nostres centres“.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Trobada de comitès ambientals de Rubí (Vallès Occidental)

El 19 d’abril, les escoles verdes participants del Seminari de Rubí i Castellbisbal van organitzar una Trobada a Ca n’Oriol. Amb la participació de l’alumnat representant dels comitès ambientals dels centres s’han organitzat activitats diferents de descoberta i anàlisi de l’entorn, una per als grups de secundària i l’altra per als de primària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Trobada d’Escoles Agenda 21 Escolar Plus a Sabadell (Vallès Occidental)

El 20 d’abril, l'alumnat i el professorat de 6 centres de primària de Sabadell es van trobar al Parc Central del Vallès a la Jornada sobre el “Malbaratament Alimentari. Per un consum més responsable dels aliments” on van poder compartir les seves experiències i van gaudir de ponències i tallers sobre la temàtica.

Llegiu-ne més
shadow bottom
8a Trocamba: Comitès Ambientals de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat)

El 26 d’abril es va celebrar la 8a Edició de la Trocamba, la trobada de comitès ambientals que aquest curs va reunir més de 200 alumnes de 12 centres de primària i secundària de l’Agenda 21 Escolar de Sant Feliu. L’espai de la Masia de la Salut va acollir durant el matí els tallers sobre la biodiversitat i a la tarda es va celebrar la cloenda al Palau Falguera.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

AirACT, una aplicació per consultar l’aire que respirem

Ecologistes en Acció ha creat airACT, una nova aplicació que informa sobre els contaminants en temps real i ajuda a actuar contra la contaminació atmosfèrica.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’app de Natusfera, un projecte de ciència ciutadana

L’aplicació gratuïta de Natusfera és una adaptació de iNaturalist, creada i gestionada pel CREAF, l’ICM-CSIC i GBIF España amb l’objectiu de registrar, organitzar i compartir observacions de la natura.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia en ecosistemes aquàtics continentals

Dins el Programa va d’aigua, la Diputació de Barcelona ha publicat una guia sobre treballs de recerca de batxillerat en ecosistemes aquàtics continentals.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Enllaços d'interès

Twitter Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4059

logo_generalitat