Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Gener 2018 #105

"Al cap i a la fi, som el que fem per canviar el que som"

Eduardo Galeano.

El 26 de gener Dia Mundial de l'Educació Ambiental

L’educació ambiental és la base per impulsar un desenvolupament sostenible. La nova agenda mundial de Nacions Unides per al desenvolupament sostenible 2030 demana una resposta educativa apropiada. L’educació de qualitat és un objectiu independent en si mateix i, alhora, és l‘instrument clau per assolir la totalitat dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Els educadors ambientals són agents de canvi poderosos que poden trobar la resposta educativa necessària per promoure el desenvolupament sostenible.

Fem visible la nostra contribució com a Escoles Verdes compartint amb les xarxes socials les accions que estem duent a terme el 26 de gener amb l‘etiqueta #EducacioAmbiental i #DiaMundialEducacioAmbiental.

Llegiu-ne més

Us expliquem

Procés participatiu de revisió del PEV

El Programa Escoles Verdes s’acosta al seu 20è aniversari i, per això, els dos departaments de la Generalitat implicats, Ensenyament i Territori i Sostenibilitat, han volgut iniciar un procés participatiu de revisió del Programa amb l’objectiu de detectar febleses i identificar punts de millora del funcionament del Programa. S’ha començat amb reunions de treball amb els referents dels serveis territorials d’Ensenyament i, més endavant, programarem trobades amb una representació del professorat. Us mantindrem informats.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Les escoles actuen

L’escola Pau Claris de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) participa en la IX Setmana de la Prevenció de Residus

Tota l’escola ha participat durant la setmana del 18 al 26 de novembre en diverses activitats de sensibilització i prevenció de residus. Cal destacar l’acció conjunta d’elaboració del decàleg de bones pràctiques per evitar el malbaratament alimentari que ha estat redactat i il·lustrat entre totes les classes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
I Mercat d’Intercanvi Solidari de l’Institut Baix Camp de Reus

Aquest Mercat ha tingut lloc el 21 de novembre en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Han participat 140 alumnes de 2n curs de l’ESO que han intercanviat més de 100 objectes i allargar, així, la seva vida útil.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Apadrinament d’arbres del CPEE Sant Rafael de Tarragona

En la VII Setmana del Medi Ambient, l’alumnat ha celebrat l’apadrinament de 7 arbres diferents mitjançant diverses activitats.

Els actes van ser els següents: plantada d’un nou arbre (til·ler), lectura de contes i exposició dels murals en relació amb els arbres apadrinats i, finalment, la festa d’apadrinament dels 7 arbres.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

Unicef Educació: el Programa educatiu d’UNICEF adreçat a centres d’educació.

Dins el Programa El nostre Planeta, els nostres drets, trobareu activitats, recursos i material didàctic per al curs 2017/18 sobre el canvi climàtic.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou programa educatiu “Apropa’t al Camp” al delta del Llobregat

A la finca agrícola de la Marina l’alumnat podrà regar, treballar la terra, collir els fruits del camp i experimentar en primera persona les feines de la pagesia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
World’s Largest Lesson: web sobre els Objectius mundials (ONU)

Banc de recursos multimèdia i unitats didàctiques, en diferents idiomes, per presentar i treballar a l’aula els objectius del desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Enllaços d'interès

Twitter Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4059

logo_generalitat