Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Novembre 2017 #103

La millor manera de predir el futur és creant-lo

Peter Drucker

Segona edició de la Transelva i 9a trobada dels Comitès Ambientals de La Selva

El dijous 26 i divendres 27 d’octubre més de 70 participants entre alumnat i professorat de 6 instituts amb el distintiu Escola Verda han participat en aquesta trobada, gaudint de dos dies de convivència, amb l’objectiu que l’alumnat conegui la diversitat natural de la comarca, els seus recursos, l’aprofitament i l’impacte de l’activitat humana així com el seu patrimoni històric.

Llegiu-ne més

Us expliquem

La XESC participa en el Seminari d'ESenRED

Del 18 al 20 d'octubre s’ha celebrat al CENEAM (Valsain) el Seminari anual de la xarxa estatal ESenRED (Escoles cap a la Sostenibilitat en red), una xarxa en la qual participen 10 xarxes d'escoles sotenibles de diferents administracions (locals, autonòmiques...). L'objectiu del Seminari és promoure la reflexió i el debat entorn a l'educació per a la sostenibilitat, fer un balanç de les actuacions i projectes duts a terme per la xarxa el curs 16-17 i elaborar el pla de treball del curs 17-18.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Conversa amb la científica Dra. Sandra Díaz, Premi Ramon Margalef 2017

Amb l’objectiu de promoure l’interès per la recerca i l’ecologia, es va organitzar a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona la trobada entre un grup de 50 alumnes de l‘Institut Vinyes Vells de Montornès del Vallès i de l’Institut Sant Andreu de Barcelona i la persona guardonada amb el Premi Ramon Margalef 2017, la bióloga Dra. Díaz.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Formació dels projectes de Servei Comunitari d’àmbit ambiental

Aquest mes d’octubre s’han impartit dos cursos de formació teoricopràctica al professorat. El 24 d’octubre, a Riudarenes, es va presentar el projecte sobre biodiversitat i seguiment del gripau d’esperons al Pla de la Selva i, el 25 d’octubre, a Granollers, es va presentar el projecte sobre ecosistemes fluvials i el projecte Rius.

Llegiu-ne més
shadow bottom
XV Trobada d’Escoles Verdes i lliurament del Premi Escoles Verdes 2017

El proper 25 de novembre tindrà lloc, al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat, l’acte de lliurament dels distintius d’escola verda. En aquest acte també s’atorgarà el Premi Escoles Verdes 2017. Els centres que heu de rebre el distintiu podeu fer la inscripció a la pàgina web del Programa.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

24è Festival Internacional del Cinema de Medi Ambient (FICMA). Programa per als centres educatius Cinema a les Aules.

Els centres educatius que es registrin al web del FICMA tindran accés, de forma gratuïta, a una selecció de curtmetratges de ficció, animació i documentals sobre temes ambientals.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia d’activitats per conèixer els residus

L’Agència de Residus de Catalunya posa al vostre abast aquesta plataforma com a instrument de publicació i consulta del conjunt d’activitats d’educació ambiental en temàtica de residus que, des de les entitats catalanes, s’organitzen arreu del territori.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Una aplicació per enregistrar espècies invasores

L’app IASTracker permet enregistrar i compartir observacions d’espècies exòtiques invasores (Invasive Alien Species (IAS), tant animals com plantes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Publicació sobre Mobilitat i qualitat de l’aire

Nova publicació de la col·lecció Guies d’Escoles + Sostenibles que presenta al professorat de diferents especialitats i etapes educatives la manera de tractar transversalment la qualitat de l’aire a través de cinc eixos temàtics: aire a la ciutat i la seva qualitat, la mobilitat, la contaminació, l’aire, la salut i l’entorn, i l’estratègia de la ciutat de Barcelona per millorar la qualitat de l’aire.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia Sembrar Educación Ambiental. Claves para la integración del huerto escolar como recurso educativo en la Educación Secundaria Obligatoria

La Xarxa d‘Horts de Valladolid va presentar aquest recurs al seminari d’EsenRED en format de guia didàctica i manual per a professorat.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Enllaços d'interès

Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4059

logo_generalitat