Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Octubre 2017 #102

Algunes de les experiències viscudes l’1 d’octubre són contràries als valors que defensem a l'escola: la pau, el diàleg i el respecte. Per això, condemnem la violència i ens solidaritzem amb les escoles que ho heu patit en primera persona.

Equip del Programa d'Escoles Verdes

XIV Trobada d'Escoles Verdes i lliurament de distintitus 2016

El 23 de setembre el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat ha acollit la XIV Trobada Escoles Verdes. L’acte ha reunit més de 200 persones entre alumnat, professorat i membres de la comunitat educativa i s’han lliurat els diplomes i els distintius a 47 centres educatius que van començar la formació inicial el 2014. En aquest acte, per tant, han participat les escoles que havien de rebre el distintinu l’any 2016.

Llegiu-ne més

Us expliquem

XV Trobada d’Escoles Verdes i lliurament de distintitus 2017

El proper 25 de novembre el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat tindrà lloc l’acte de lliurament dels distintius del 2017. En breu, els centres que esteu convidats a aquest acte, rebreu la invitació per participar-hi.

Llegiu-ne més
shadow bottom
I Edició de la Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica a l‘Escola (23 al 27 d’octubre de 2017)

La Setmana Bio a l’Escola és una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament i el Departament de Territori i Sostenibilitat, que permetrà programar al llarg de la setmana lectiva escolar tot un seguit d’activitats destinades a donar a conèixer i treballar la producció alimentària ecològica entre la comunitat educativa.

El formulari d’inscripció el trobareu a l'enllaç.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Una conversa amb la Dra. Sandra Díaz, Premi Ramon Margalef 2017

La biòloga argentina Sandra Díaz, ha guanyat la XIII edició del premi Ramon Margalef d‘Ecologia. Aprofitant el seu pas per Barcelona volem compartir amb els estudiants de Batxillerat una conversa amb ella per conèixer l’abast del seus projectes de recerca.

Si voleu assistir-hi cal que envieu un mail a escolesverdes.tes@gencat.cat, indicant el nom del centre i el nombre d’alumnes que vindreu.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Les escoles actuen

Participació al I Programa sobre canvi climàtic de la ONG Peace Boat

El 22 de setembre dos centres de secundària del Programa Escoles Verdes, l’Institut Can Mas de Ripollet i l’Institut de Sales de Viladecans, han participat en la trobada d’intercanvi organitzada per la ONG japonesa Peace Boat al seu vaixell atracat al Port de Barcelona. Un total de 127 assistents entre alumnat i professorat dels dos centres del PEV i 8 instituts més de la Xarxa Escoles+Sostenibles de Barcelona, van conèixer als 7 joves ambaixadors de les illes del Pacífic, l‘Índic i el Carib i el testimoni dels efectes del canvi climàtic als seus països.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

Llibre agroecologia escolar

Una publicació que ens apropa al món orgànic, a la terra, a l’hort i al menjador per comprendre que som el que mengem i som com mengem.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Apropa't al camp

Nou programa de formació amb la descoberta de l’agricultura al Delta ofert per l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La ciència dels incendis forestals

Què causa els incendis forestals? Com evolucionen? En aquest documental s’expliquen moltes de les preguntes que sorgeixen sobre els incendis forestals.

Llegiu-ne més
shadow bottom
National geographic: els incendis

Petit recull d’informació de l’origen dels incendis forestals i com podem gestionar-los.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Per què Catalunya Crema

Interactiu que ens explica la història dels incendis a Catalunya des de diferents vessants.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La biomassa forestal

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ens explica la biomassa i els seus usos.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Enllaços d'interès

Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4059

logo_generalitat