Butlletí
e-Escoles Verdes
Programa Escoles Verdes
Departament de Territori i Sostenibilitat. ISSN 2014-4059
Desembre 2016 #94

La gran meta de l'educació no és el coneixement, sinó l'acció.

Herbert Spencer

III Conferència Estatal del Projecte “Tinguem cura del planeta” (Logronyo, 16 a 19 de novembre)

Durant quatre dies, un total de 120 alumnes i 46 docents de 9 xarxes d’escoles sostenibles de l’estat espanyol han creat espais de reflexió i d’intercanvi d’experiències i han estat la veu dels joves compromesos en la construcció d’un món més sostenible.

Sota el lema “ser ecoresponsable no és una obligació sinó una forma de vida”, van tenir lloc al parc de l’Espolón, al centre de Logronyo, una acció educomunicativa amb la lectura del manifest, la interpretació de la cançó rap ambiental i la mobilització espontània (flashmob), que van commoure tots els espectadors concentrats davant d’aquell escenari.

Llegiu-ne més

Us expliquem

Fòrum XESC del Vallès Occidental

El 18 de novembre hem realitzat el III Fòrum de secundària de la comarca del Vallès Occidental. Centres educatius de Sant Cugat del Vallès, Terrassa i escoles verdes d’aquesta comarca, han compartit propostes per millorar la participació de la comunitat educativa i, en especial, dels comitès ambientals dels centres.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Les escoles actuen

L'Escola La Sardana participa en la Setmana de la Prevenció de Residus elaborant un joc de cartes

L’Escola La Sardana (Badia del Vallès) amb el seu projecte “hortimecres” promou accions de sensibilització per a la prevenció de residus cada dimecres en horari d’esbarjo. Han fet uns jocs de cartes per fer-nos pensar en com RECICLAR!

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Escola Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló) celebra una Fira de la Ciència

Aprofitant la Setmana de la Ciència, el divendres 18 de novembre es va celebrar la II Fira de la Ciència, en què una gran quantitat de famílies i infants van poder gaudir de les explicacions del gran equip de científiques i científics de cinquè.

Llegiu-ne més
shadow bottom
“El menjar no es llença”. Escola Rosella (Viladecavalls)

L'escola s'afegeix a les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una activitat que s'estrena al menjador: " El menjar no es llença". I l’InfoK ha vingut a conèixer què fa l’escola en aquest tema.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Assemblea Verda per començar el curs. Escola Vedruna Tona

El 14 de novembre va tenir lloc la primera Assemblea Verda del curs per iniciar nous projectes per fer la nostra escola més sostenible. Cada delegat verd va exposar les propostes d’accions. Seguidament es va reunir el Comitè Ambiental, amb representació dels delegats verds, professorat, personal no docent, AMPA i Ajuntament. Vam aprovar la majoria de propostes dels alumnes i vam proposar nous projectes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
A l'Escola Macià-Companys d'Agramunt apostem pel reciclatge de l'oli

A principi de curs es va donar a cada família un embut per facilitar la recollida d'oli reciclat a casa. També fem un treball sobre la importància de reciclar l'oli, els usos que se'n poden fer i les conseqüències que pot tenir per al medi ambient el fet de llançar-lo a l'aigüera o a les escombraries.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Escola del Poble Nou del Delta participa a la Toolkit Schools

La Toolkit Schools és un projecte Life que promou la prevenció, la reutilització i el reciclatge dels residus a la comunitat educativa. Durant una setmana s'han fet diferents accions amb la finalitat de comprendre i comunicar que “el millor residu és aquell que no es genera”.

Llegiu-ne més
shadow bottom

El racó de l'alumnat

L’Escola Emili Carles Tolrà participa en la Setmana per a la Prevenció de Residus

Amb motiu de la Setmana de la Prevenció de Residus, l’alumnat de 5è de l’Escola Emili Carles Tolrà de Castellar del Vallès ha elaborat un vídeo on recullen totes les accions que està fent per tal de produir menys residus i promoure’n la reutilització i el reciclatge.  

Llegiu-ne més
shadow bottom

Fem xarxa

La 2a edició del VOLTOLOT, tot un èxit!!!

"Si jo puc, tu també. Per una ciutat més sostenible". Sota aquest lema, 93 alumnes de primària i 86 de secundària recorren la ciutat d'Olot amb bici. Els dies 4 i 9 de novembre de 2016, la ciutat d'Olot s'ha vist inundada de bicicletes per tal de reclamar una ciutat més sostenible, on la mobilitat a peu o en bici sigui factible i lliure d'entrebancs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
1a Edició del Mercat de RECanvi Escolar de Valls

El 22 de novembre en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’ha celebrat a Valls la 1a edició del Mercat del RECanvi Escolar. La iniciativa que neix del Seminari d’Escoles Verdes de l’Alt Camp s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i s’ha obert a totes les escoles del municipi amb gran èxit de participació.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos

El documental 'Gaia, la Gran Mare'

Dirigit per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, aquest documental ha rebut el primer premi del VIII Concurs Internacional de Films de Natura de Finlàndia. Es tracta d’un documental científic i divulgatiu que tracta de l'origen de la Terra, de la seva evolució fins a l'actualitat i del futur que espera al planeta.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Portal web Observadors del Mar

Plataforma coordinada per l'Institut de Ciències del Mar que permet penjar fotos i observacions relacionades amb el món marí,  fetes per ciutadans o científics, i validades per experts. Algunes de les Escoles Verdes de Badalona participen en el projecte Plàstic 0, centrat en els residus plàstics al litoral.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Prismàtic

Plataforma que connecta la recerca en patrimoni natural i biodiversitat amb la seva gestió. Aquest eina creada pel Departament de Territori i Sostenibilitat  i coordinada pel CREAF ens permet apropar els coneixements científics, fer una cerca intuïtiva de les informacions i accedir a fitxes divulgatives que resumeixen resultats científics.

Llegiu-ne més
Resources for rethinking

El portal web de  Learning for a Sustainable Future de Canadà, és una plataforma que permet trobar eines i recursos educatius en anglès per a totes les edats. Aquesta eina us permetrà explorar temes d’actualitat ambiental, social i econòmica; i consultar i descarregar els materials de forma immediata.

Llegiu-ne més
Before the flood

Pel·lícula de National Geographic i produïda per Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese, on s’expliquen els efectes del canvi climàtic a escala global i local.

Llegiu-ne més

Enllaços d'interès

Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4059

logo_generalitat