Cooperació amb el Senegal

L’any 2009, en el marc del Pla director de cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, una representació de la Generalitat visita la regió de Fatick al Senegal, un dels àmbits territorials d’acció prioritària, per identificar possibles projectes de cooperació entre ambdós països. En aquesta visita s’acorda impulsar un programa similar al programa Escoles Verdes de Catalunya a Fatick.

Amb l’objectiu d’afavorir el coneixement mutu, l’any 2012 una delegació senegalesa ve a Catalunya per visitar algunes escoles verdes, equipaments i entitats d’educació ambiental i conèixer millor com funciona el programa a Catalunya.

L’any 2014, formadors del programa Escoles Verdes es desplacen al Senegal per assessorar en el disseny del programa d’escoles verdes del Senegal i impartir un curs de formació adreçat al professorat.

L’any 2015 s’acorda començar un agermanament entre 12 centres educatius catalans i senegalesos. Amb l’objectiu que l’alumnat d’aquests centres conegui com és aquest país, s’organitzen visites d’una senegalesa que viu a Catalunya perquè expliqui la realitat social, cultural i ambiental del Senegal.

El gener de 2016 s’inicien els primers contactes entre aquestes parelles d’escoles agermanades, per presentar-se mútuament i concretar activitats conjuntes sobre diferents temes ambientals que treballin a les seves escoles.

Data d'actualització:  03.02.2016