• Imprimeix

Impuls del Servei comunitari en l’àmbit del medi ambient

Des del Servei d’Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat es vol promoure que l’alumnat d’ESO que ha de fer un servei comunitari, el realitzi en l’àmbit del medi ambient.

Per facilitar el desenvolupament d’aquests projectes de servei comunitari en els centres educatius de Catalunya, el Departament d’Ensenyament promou l’elaboració de models transferibles, documents que recullen exemples d’accions, amb activitats didàctiques i recursos, que es poden dur a terme amb els alumnes abans, durant i després de la realització d’un projecte de servei comunitari.

Per aquest motiu, des del Servei d’Educació Ambiental volem potenciar la creació de models transferibles en l’àmbit del medi ambient. El primer que s’ha elaborat és un sobre Ecosistemes fluvials, el qual s’ha desenvolupat a partir del Projecte Rius de l’Associació Hàbitat, un projecte que vol estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius.

Si el vostre centre educatiu està interessat en desenvolupar un projecte d’aprenentatge i servei en col·laboració amb una entitat ambiental, us facilitem com contactar-hi:

  • Entitatsambientals.cat, és un web on hi trobareu un mapa territorial de les entitats ambientals catalanes i els seus projectes.
  • Jo sóc donant ambiental, és un  web amb una diversitat de projectes ambientals que actualment estan portant a terme les entitats ambientals catalanes i on l’alumnat hi pot trobar projectes en el marc dels quals desenvolupar el seu servei comunitari.

En el marc del Programa escoles verdes molts centres estan realitzant accions de millora del seu entorn proper. Pots trobar les seves experiències classificades per temàtiques en aquesta web.

Data d'actualització:  27.06.2016