• Imprimeix

Recursos de comunicació

Campanya "Episodis ambientals de contaminació atmosfèrica"

Núvols

Vídeos

S'han trobat 5 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Resum de la Setmana de la Natura 2017
veure video
012: Com podem millorar la qualitat de l'aire?
veure video
No podem dependre de la pluja per a la neteja de l'aire
veure video
Episodis ambientals de contaminació
veure video
Procés i transport de la contaminació atmosfèrica
veure video

Infografies, fitxes i documents relacionats amb la qualitat de l'aire

Infografia: La Contaminació

Infografia elaborada pel Departament de Territori i sostenibilitat.

Infografia: Distintiu ambiental

Infografia elaborada per la Generalitat de Catalunya.

Campanya "Amb el vehicle aturat apaguem el motor"

Campanya creada per conscienciar que cal apagar el motor quan el cotxe està aturat sense circular, per tal de disminuir la contaminació i el soroll.

Aquesta campanya ens informa en quines circumstàncies s'ha d’apagar el motor, dóna dades significatives sobre l’estalvi de combustible, i explica que els principals contaminants que surten dels tubs d’escapament són els òxids de nitrogen (NOX ) i partícules de diàmetre inferior a 10 micròmetres (PM10). També es pretén fomentar i potenciar el sistema STAR-STOP en els vehicles nous.

Campanya de control dels vehicles més contaminants

L’objectiu d’aquesta campanya és detectar els vehicles més contaminants que circulen pels 40 municipis declarats zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric, i requerir o aconsellar la seva reparació per reduir les emissions i així contribuir en la millora de la qualitat de l’aire.

La mesura també té una vessant de sensibilització, educació i formació amb l’objectiu de donar a conèixer a la població la problemàtica específica que comporta la contaminació per partícules de diàmetre superior a 10 micres i els òxids de nitrogen en les zones urbanes.