• Imprimeix

Empreses

Els episodis de contaminació es declaren entre 2 o 3 dies l'any, com a ciutadania tenim l'oportunitat de contribuir a la millora de la qualitat de l'aire del nostre entorn seguint una sèrie de recomanacions: 

  • Evitar desplaçaments innecessaris i especialment en hora punta, reduint el nombre de serveis de distribució, concentrant els serveis en les hores vall, aplicant la flexibilitat horària als treballadors, realitzant videoconferències o fomentant la posibilitat de treballar a distància.
  • Promoure la mobilitat activa dels treballadors, fomentant els desplaçaments a peu, en bicicleta o qualsevol tipus de mobilitat activa.
  • Fomentar que els treballadors comparteixin el vehicle privat per desplaçar-se a la feina
  • Als Plans de desplaçament d'empreses incloure mesures que fomentin la mobilitat sostenible dels treballadors.
  • Adquirir una flota de vehicles nets. 
  • Realitzar convenis específics que contemplin accions per reduir les emissions en cas d'episodi ambiental.

 

Restriccions / Com afecten?

Les restriccions a determinats vehicles s'aplicaran a partir de l'1 de desembre de 2017, un cop es declari l'episodi ambiental per alta contaminació a la Zona de Baixes Emissions.

Mapa: Ajuntament de Barcelona

Mapa: Ajuntament de Barcelona

A partir de l’1 de desembre de 2017 durant la declaració d'un episodi ambiental amb restriccions de trànsit decretat per la Generalitat de Catalunya es restringirà temporalment el trànsit als turismes més contaminants.

 

La restricció afectarà l’espai delimitat per la Zona de baixes emissions de l'àmbit de les Rondes de Barcelona, corresponent als muncipis de Barcelona (excepte la Zona Franca-Industrial i el barri de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes) i L'Hospitalet de Llobregat i part de la resta de municipis limítrofs amb les Rondes (Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Adrià del Besós).

 

Queden exemptes d'aquesta restricció les rondes i la Zona Franca-Industrial.

 

Les restriccions de circulació dels vehicles més contaminants s’aplicaran els dies laborables de 7.00 h a 20.00 h de dilluns a divendres

A la Zona intrarondes no podran circular els cotxes que no disposin del distintiu ambiental de la DGT.

 

 

Queden exempts d’aquesta restricció de manera permanent els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els serveis d'emergències (policia, bombers, ambulàncies) i els serveis essencials (mèdic, funerari).

Durant el 2017 queden exemptes les motos, els camions, els autocars, els autobusos i les furgonetes Euro1, Euro 2 i Euro 3.

Els operadors de transport públic han avaluat el reforç de la seva capacitat per incrementar l'oferta en cas d'episodi ambiental d'alta contaminació amb restriccions de trànsit. Podeu consultar aquesta informació a la web de l'ATM.

Data d'actualització:  10.10.2017