• Imprimeix

Ciutadania

Els episodis de contaminació es declaren entre 2 o 3 dies l'any, com a ciutadania tenim l'oportunitat de contribuir a la millora de la qualitat de l'aire del nostre entorn seguint una sèrie de recomanacions:  

  • Intenta evitar desplaçaments innecessaris i especialment en hora punta.
  • Desplaça't caminant, amb bicicleta, o practica un altre tipus de mobilitat activa.
  • Si no tens cap altre opció que el vehicle privat, intenta utilitzar vehicles nets, comparteix cotxe o combina'l amb el transport públic.
  • Realitza una conducció eficient.

Restriccions / Com afecten?

Les restriccions a determinats vehicles s'aplicaran a partir de l'1 de desembre de 2017, un cop es declari l'episodi ambiental per alta contaminació a la Zona de Baixes Emissions.

Mapa: Ajuntament de Barcelona

Mapa: Ajuntament de Barcelona

A partir de l’1 de desembre de 2017 durant la declaració d'un episodi ambiental amb restriccions de trànsit decretat per la Generalitat de Catalunya es restringirà temporalment el trànsit als turismes més contaminants.

 

La restricció afectarà l’espai delimitat per la Zona de baixes emissions de l'àmbit de les Rondes de Barcelona que corresponen als muncipis de Barcelona (excepte la Zona Franca-Industrial i el barri de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes) i L'Hospitalet de Llobregat i part de la resta de municipis limítrofs amb les Rondes (Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Adrià del Besós).

 

Les rondes estan exemptes d'aquesta restricció.

Les restriccions de circulació dels vehicles més contaminants s’aplicaran els dies laborables de 7.00 h a 20.00 h de dilluns a divendres

A la Zona intrarondes no podran circular els cotxes que no disposin del distintiu ambiental de la DGT.

 

Queden exempts d’aquesta restricció de manera permanent els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els serveis d'emergències (policia, bombers, ambulàncies) i els serveis essencials (mèdic, funerari).

Durant el 2017 queden exemptes les motos, els camions, els autocars, els autobusos i les furgonetes Euro1, Euro 2 i Euro 3.

Els operadors de transport públic han avaluat el reforç de la seva capacitat per incrementar l'oferta en cas d'episodi ambiental d'alta contaminació amb restriccions de trànsit. Podeu consultar aquesta informació a la web de l'ATM.