• Imprimeix

Descarrega't l'aplicació mòbil Aire.Cat

app_mobil

Amb aquesta aplicació gratuïta per a telèfons intel·ligents es pot conèixer quina és la qualitat de l’aire mesurada a les estacions més properes a la ubicació de l’usuari. En qualsevol moment i des de qualsevol lloc es pot obtenir informació sobre la qualitat de l’aire que es respira.

Com instal·lar-la:

L'accés a l'aplicació es pot fer a través de la descàrrega automàtica a l'App Store o a Google Play, o a través de l'aplicació gencat, que aplega tots els serveis mòbils de la Generalitat de Catalunya.

Com funciona:L’aplicació geoposiciona l’ubicació de l’usuari donant la informació sobre qualitat de l’aire del lloc on es troba. De manera general, també es mostra sobre un mapa l’estat de la qualitat de l’aire a cada una de les estacions. Per tant, el ciutadà podrà conèixer de manera ràpida la qualitat de l’aire (bona-regular-pobre) dels diferents punts de mesurament de Catalunya i del que és més a prop de la seva ubicació.

La informació s'obté a partir de les dades enregistrades a les estacions de mesurament que la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica té repartides per tot Catalunya.

mobil1Es poden consultar les últimes dades de contaminació atmosfèrica dels contaminants següents: ozó (O3), diòxid de nitrogen (NO2) i partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) (sempre en funció de la disponibilitat del punt consultat) i també es pot conèixer l’evolució durant la última setmana dels nivells de contaminants.

D' altra banda, l'aplicació permet consultar el pronòstic de la qualitat de l'aire a tot Catalunya a través d'un mapa interactiu, el qual descriu la previsió per al dia d'avui i l'endemà.

mobil2Amb aquesta aplicació es posa a disposició de l'usuari una sèrie de recomanacions que s'han de seguir en el cas que la qualitat de l'aire sigui pobre o d'episodi ambiental.

Inclou a més una llegenda per tal de fer una bona interpretació de les dades, així com informació addicional sobre la qualitat de l'aire.

mobil3

Informació relacionada

Data d'actualització:  23.07.2014