prova
 • Imprimeix

Del 23 al 29 d’abril se celebra a Catalunya la 2a Setmana Sense Soroll (SSS).

Del 23 al 29 d’abril se celebra a Catalunya la Setmana sense Soroll, que promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria, per optimitzar recursos i poder oferir una solució més ràpida i eficaç. Sota el lema ‘Aturem el soroll!’, la SSS del 2018 té com a objectiu posar en valor totes aquelles actuacions i/o accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

2n Congrés d’Acústica de Catalunya al mNACTEC de Terrassa.

Novetats

 • Saps que és un Marketplace? Vols apuntar-t’hi?

  Saps que és un Marketplace? Vols apuntar-t’hi?

  En el marc de l’Acusticat II Congrés d’Acústica de Catalunya, el dijous 26 d’abril tindrà lloc aquesta sessió d’intercanvi que relacionarà participació pública i ciència ciutadana. El Marketplace és un espai on es troben empreses, entitats, institucions, grups de recerca i particulars per fer créixer la seva xarxa de contactes en l’àmbit del medi ambient i el soroll i desenvolupar nous projectes.

  Després d’un espai de ponències generals i de Pecha Kucha (ponències breus de 5 minuts) en l’àmbit de participació pública i ciència ciutadana, els participants del Congrés disposaran d’un espai de trobada per a posar en comú inquietuds, intercanviar experiències i compartir plantejaments des de diverses perspectives, i afavorir la identificació de punts d’interès comuns per col·laborar en projectes concrets relacionats amb la participació i la ciència ciutadana.

  Si vols concertar una trobada amb algun dels ponents que consten al programa que adjuntem, envia un correu a: lunatg@diba.cat abans del 23 d’abril de 2018.

  • 16/04/2018
 • Vine a escoltar el Parc

  Vine a escoltar el Parc

  L’activitat “Vine a escoltar el Parc” consisteix en escoltar els sons de la natura, enregistrar-los a través d’una aplicació i publicar-los al web www.recordtheearth.org. D’aquesta manera, els participants podran localitzar i identificar els diferents sons que trobem al Parc, ja siguin naturals o relacionats amb l’activitat humana, per tal que després puguin ser reproduïts i es donin a conèixer. Cada Parc que realitzi l’activitat, donarà en breu les dates de l’activitat i els posarem al web de la SSS2018.

  • 09/04/2018
 • Fotografiem el soroll

  Fotografiem el soroll

  El Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica (SPCAL) de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, conjuntament amb el Servei d’Educació Ambiental, proposem als centres educatius de Catalunya una acció, “Fotografiem el soroll”, dins del programa d’activitats de la “2a Setmana Sense Soroll” que se celebrarà del 23 al 29 d’abril de 2018, coincidint amb el Dia Internacional de Sensibilització envers el Soroll.

  • 06/04/2018
 • Del 23 al 29 d’abril se celebra a Catalunya la 2a Setmana Sense Soroll (SSS)

  Del 23 al 29 d’abril se celebra a Catalunya la 2a Setmana Sense Soroll (SSS)

  Del 23 al 29 d’abril del 2018, és celebra novament la Setmana Sense Soroll #SSSoroll2018, aquest any amb el lema aturem el soroll. La Setmana vol ser un dinamitzador amb els diferents agents socials i la implicació directa de la ciutadania, per tal de conscienciar de la problemàtica del soroll, amb els seus efectes perjudicials sobre la salut i les solucions o mesures a adoptar per combatre’l. Aquest any, a més, la Setmana Sense Soroll s’ha adherit a la Setmana Verda EU Green Week, #EUGreenWeek que promou la UE, implicant a les diferents administracions i a la ciutadania per crear ciutats més sostenibles.

  #SSSoroll2018
  #EUGreenWeek

  • 01/04/2018