• Imprimeix

Medi ambient i sostenibilitat

Novetats

 • Informació de seguiment de la declaració vigent d'episodi ambiental per alta contaminació per PM10

  En relació amb la Declaració d’episodi ambiental per alta contaminació de l’aire per partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a la zona de protecció especial (ZPE), efectuada per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic el dia 25 d’abril de 2018, us informem que es manté vigent la Declaració d’episodi ambiental de contaminació ja que se segueixen donant les condicions que van donar lloc a la seva activació. A la resta del territori es manté l’avís preventiu per partícules PM10.

  • 26/04/2018
 • E-commerce: les compres per internet i la qualitat de l’aire

  El comerç electrònic és una nova manera de comprar que està en fort creixement. Atès que el destí de les compres és el domicili dels compradors en la major part dels cassos, suposa un impacte en el trànsit a les nostres ciutats. El trànsit és la principal font d’emissions de contaminants i de soroll a les aglomeracions urbanes i per tant és important que fem un ús responsable d’aquesta nova manera de comprar. Aquest vídeo vol conscienciar dels impactes que té el comerç electrònic, que sovint són invisibles, i donar unes bones pràctiques per tenir en compte per tal de minimitzar l’impacte ambiental d’aquesta pràctica.

  • 26/04/2018
 • El Centre de Documentació de Medi Ambient recomana Revista de Acústica

  El Centre de Documentació de Medi Ambient recomana <i>Revista de Acústica</i>

  Es tracta d’una revista especialitzada editada trimestralment per la Sociedad Española de Acústica.

  • 26/04/2018
 • Activació de declaració d'episodi ambiental per alta contaminació per PM10

  Atesos els nivells de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) a causa de la presència d'una intrusió de pols africana des del dia 20 d'abril, i la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d’avui, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, per resolució, ha declarat episodi ambiental per alta contaminació de l’aire pel contaminant PM10 a la Zona de Protecció Especial. A la resta del territori es manté l’avís preventiu per partícules PM10.

  • 25/04/2018
 • Publicat el document de retorn del procés de participació Starlight

  En el web trobareu publicat el document de retorn a les propostes recollides del procés de participació ciutadana Starlight al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Totes les propostes han estat valorades per a la seva incorporació en el Pla d’acció participatiu que es lliurarà juntament amb la resta de documentació per a la candidatura Reserva i Destinació turística Startlight del Parc. Les 184 propostes resultants del procés s’han agrupat temàticament en 85 propostes, de les quals un 72% s’han acceptat total o parcialment.

  • 25/04/2018