Accés al contingut Accés al menú de la secció
Medi Ambient i Sostenibilitat
Inici
 

Actualitat Dimarts, 26 de maig de 2015

Com participar al concurs Wiki Loves Earth

L’objectiu del concurs és aconseguir imatges dels diferents elements naturals de tot l’àmbit català que no tenen encara fotografia a la Viquipèdia. Les fotografies es poden carregar entre l’1 i el 31 de maig, independentment de quan hagin estat fetes. Per pujar-les cal un usuari a Wikimedia Commons, alliberar-ne els drets i afegir-ne una descripció i el codi d'identificació de l'espai o de l'element fotografiat.

 
 
 • Acte de commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient 2015  

  En el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el proper 4 de juny, a les 18h al Palau de Pedralbes, es lliurarà el Premi Medi Ambient 2015 en les diferents modalitats. L'acte serà presentat per en Francesc Mauri.

 • European symposium on air quality, noise and health effects on urban agglomerations 2015  

  El proper 5 de juny, coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient, tindrà lloc a la ciutat de Barcelona el seminari d’àmbit europeu “Qualitat de l’aire, soroll i efectes sobre la salut en aglomeracions urbanes “, emmarcat dins les accions del Pla de millora de la qualitat de l’aire horitzó 2020 i que serà inaugurat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.


Novetats

 
 • Carbon Expo 2015 (25.05.2015)
  Del 26 al 28 de maig, el recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona acollirà la 12a edició de la fira Carbon Expo: la cita mundial més important de mercats de carboni, finançament del clima i transferència de tecnologia i d'energia.
 • Presentació de la Cartografia i el Manual dels hàbitats litorals de Catalunya (25.05.2015)
  El proper dimecres 27 de maig, a les 10 hores, a la sala d'actes de l'Institut de Ciències del Mar, es presentarà la Cartografia i el Manual dels hàbitats litorals de Catalunya: un projecte pioner i innovador a la Mediterrània, fruït de la col·laboració entre el CSIC-CEAB de Blanes, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Servei de Planificació de l’Entorn Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.
 • Primera declaració d'una ZEPQA al municipi del Papiol (25.05.2015)
  El 22 de maig s'ha publicat en el DOGC l'anunci d'exposició pública de l'inici del procediment de declaració d'una zona d'especial protecció de la qualitat acústica al municipi del Papiol.
 • Jornades “Little Sidney” (22.05.2015)
  Del 28 al 31 de maig de 2015, la secció europea de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) organitza al Parc Nacional Donau-Auen (Àustria) les jornades Little Sidney: una conferència de retorn a escala europea de les conclusions del Congrés Mundial de Parcs 2014 (Sydney, Austràlia), adreçada als membres de la UICN que no hi van poder assistir.
 • Jornada "Ocells, persones i ciència, un projecte de ciència ciutadana. Un projecte SmartCAT" (22.05.2015)
  El 22 de maig, en el marc del Dia Internacional de la Diversitat Biològica, es farà aquesta jornada, en què es presentaran les possibilitats que dóna la tecnologia "smart" per obtenir i compartir informació sobre les observacions de la biodiversitat, amb aplicacions reals a la recerca i a la gestió ambiental i del territori.
 • Sessió tècnica "Ecodisseny en el sector de la construcció: casos pràctics" a CONSTRUMAT (22.05.2015)
  La Direcció General de Qualitat Ambiental organitza, en el marc de l’Estratègia catalana d’ecodisseny, la sessió tècnica "Ecodisseny en el sector de la construcció: casos pràctics". La sessió es farà el 22 de maig de 2015 a l’Speakers Corner 1 de l’Eix de Rehabilitació i Sostenibilitat de CONSTRUMAT, ubicat a Fira de Barcelona Gran Via.
 • Visita l'Espai Natural Protegit de la Platja de Torredembarra i Creixell (21.05.2015)
  Aquest Espai està constituït geològicament per un tram de costa baixa i sorrenca amb presència d’aiguamolls i salsures, així com de platges arenoses no degradables, sistemes que són extremadament rars a Catalunya actualment.
 • Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000 (21.05.2015)
  Aquest any se celebra la tercera edició del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, a la qual s'han sumat les escoles en què s'han programat activitats educatives per mostrar als alumnes la riquesa dels espais protegits que formen part de la Xarxa.
 • El Centre de Documentació de Medi Ambient recomana la Fototeca del CENEAM (20.05.2015)
  La Fototeca del CENEAM posa a disposició dels usuaris més de 15.000 fotografies sobre ecosistemes espanyols, flora i fauna, espais naturals protegits, educació ambiental o impacte ambiental, realitzades per fotògrafs professionals i que es poden descarregar de franc en format jpg.
 • Conferència "El rol de l'ecodisseny en l'economia circular" (20.05.2015)
  El 16 de juny se celebra a Brussel·les la conferència "El rol de l'ecodisseny en l'economia circular", organitzada per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de BCD Barcelona Centre de Disseny.
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 21

Xarxes socials