Accés al contingut Accés al menú de la secció
Medi Ambient i Sostenibilitat
Inici
 

Actualitat Diumenge, 24 de maig de 2015

Com participar al concurs Wiki Loves Earth

L’objectiu del concurs és aconseguir imatges dels diferents elements naturals de tot l’àmbit català que no tenen encara fotografia a la Viquipèdia. Les fotografies es poden carregar entre l’1 i el 31 de maig, independentment de quan hagin estat fetes. Per pujar-les cal un usuari a Wikimedia Commons, alliberar-ne els drets i afegir-ne una descripció i el codi d'identificació de l'espai o de l'element fotografiat.

 
 

Novetats

 
 • Jornades “Little Sidney” (22.05.2015)
  Del 28 al 31 de maig de 2015, la secció europea de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) organitza al Parc Nacional Donau-Auen (Àustria) les jornades Little Sidney: una conferència de retorn a escala europea de les conclusions del Congrés Mundial de Parcs 2014 (Sydney, Austràlia), adreçada als membres de la UICN que no hi van poder assistir.
 • Jornada "Ocells, persones i ciència, un projecte de ciència ciutadana. Un projecte SmartCAT" (22.05.2015)
  El 22 de maig, en el marc del Dia Internacional de la Diversitat Biològica, es farà aquesta jornada, en què es presentaran les possibilitats que dóna la tecnologia "smart" per obtenir i compartir informació sobre les observacions de la biodiversitat, amb aplicacions reals a la recerca i a la gestió ambiental i del territori.
 • Sessió tècnica "Ecodisseny en el sector de la construcció: casos pràctics" a CONSTRUMAT (22.05.2015)
  La Direcció General de Qualitat Ambiental organitza, en el marc de l’Estratègia catalana d’ecodisseny, la sessió tècnica "Ecodisseny en el sector de la construcció: casos pràctics". La sessió es farà el 22 de maig de 2015 a l’Speakers Corner 1 de l’Eix de Rehabilitació i Sostenibilitat de CONSTRUMAT, ubicat a Fira de Barcelona Gran Via.
 • Visita l'Espai Natural Protegit de la Platja de Torredembarra i Creixell (21.05.2015)
  Aquest Espai està constituït geològicament per un tram de costa baixa i sorrenca amb presència d’aiguamolls i salsures, així com de platges arenoses no degradables, sistemes que són extremadament rars a Catalunya actualment.
 • Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000 (21.05.2015)
  Aquest any se celebra la tercera edició del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, a la qual s'han sumat les escoles en què s'han programat activitats educatives per mostrar als alumnes la riquesa dels espais protegits que formen part de la Xarxa.
 • El Centre de Documentació de Medi Ambient recomana la Fototeca del CENEAM (20.05.2015)
  La Fototeca del CENEAM posa a disposició dels usuaris més de 15.000 fotografies sobre ecosistemes espanyols, flora i fauna, espais naturals protegits, educació ambiental o impacte ambiental, realitzades per fotògrafs professionals i que es poden descarregar de franc en format jpg.
 • Conferència "El rol de l'ecodisseny en l'economia circular" (20.05.2015)
  El 16 de juny se celebra a Brussel·les la conferència "El rol de l'ecodisseny en l'economia circular", organitzada per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de BCD Barcelona Centre de Disseny.
 • Presentació de la Cartografia i el Manual dels hàbitats litorals de Catalunya (20.05.2015)
  El proper dimecres 27 de maig, a les 10 hores, a la sala d'actes de l'Institut de Ciències del Mar, es presentarà la Cartografia i el Manual dels hàbitats litorals de Catalunya: un projecte pioner i innovador a la Mediterrània, fruït de la col·laboració entre el CSIC-CEAB de Blanes, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Servei de Planificació de l’Entorn Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.
 • Dos joves catalans a la Conferència Europea “Let’s take care of the planet” (20.05.2015)
  Del 19 al 22 de maig se celebra a Brussel·les la 2a Conferència Europea del Projecte Internacional “Tinguem cura del planeta” on participen 74 joves d’entre 13 i 16 anys de 16 països: Bèlgica, Dinamarca, França, La Guanyana Francesa, Georgia, Itàlia, Lituània, Malta, Holanda, Polònia, Portugal, Romania, Rússia, Espanya, Suècia i Turquia.
 • Tres organitzacions catalanes entre les 22 nominades als Premis EMAS 2015 de la Comissió Europea (20.05.2015)
  Una de les nominades és el Departament de Territori i Sostenibilitat, reconegut per la implementació d’un nou enfocament de la sostenibilitat en la mobilitat. Les altres dues organitzacions catalanes candidates són La Page Original, de Badalona, i Comexi Group Industries S.A.U., de Riudellots de la Selva, per l’ecoinnovació a l’hora d’aconseguir un procés d'impressió amb menys substàncies contaminants.
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 21

Xarxes socials