Accés al contingut Accés al menú de la secció
Medi Ambient i Sostenibilitat
Inici
 

Actualitat Dissabte, 18 d'abril de 2015

Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire horitzó 2020

Aquest pla és la constatació que el Govern de Catalunya treballa rigorosament per fer realitat un model de prevenció en salut pública i ambiental, que aposta per la innovació i impulsa el sector industrial català de l’automoció i la mobilitat sostenible, que creu en el concepte smart cities i, finalment, que aposta per trobar una solució al problema del finançament del transport públic.

 
 
 • Publicat el balanç de la qualitat de l’aire 2014 a Catalunya  

  S’ha publicat el balanç de la qualitat de l’aire 2014 a Catalunya, aixi com la planificació  de les millores per a l'avaluació de la qualitat de l'aire previstes per a l'any 2015 al Camp de Tarragona i a la Regió Metropolitana de Barcelona.

 • Convocatòria del Premi Medi Ambient 2015  

  El Premi, creat per reconèixer la tasca de persones físiques i jurídiques en l’àmbit de la conservació de l’entorn, s’emmarca enguany en la temàtica del turisme i el medi ambient. La data límit de presentació de candidatures és el 20 d'abril de 2015, a les 14 hores.


Novetats

 
 • Resum executiu dels acords de la Ponència Ambiental de la sessió de 24 de març de 2015 (17.04.2015)
  La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat es va reunir en sessió ordinària el dia 24 de març de 2015. En total, a l'última Ponència Ambiental, s’han valorat 56 expedients, incloent infraestructures i activitats de tipologies diverses.
 • Ja es pot consultar el número 379 del Butlletí de Medi Ambient (17.04.2015)
  Els butlletins de Medi Ambient us informen periòdicament de les notícies, informacions d'actualitat i activitats que es generen en l'àmbit del medi ambient.
 • S’inicia l’estudi de modelització del potencial impacte del soroll (16.04.2015)
  L'estudi de modelització del potencial impacte del soroll introdueix dades climàtiques representatives dels diferents indrets del territori, facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, en lloc d’utilitzar dades genèriques, com es fa ara.
 • El Centre de Documentació de Medi Ambient recomana "La gestió del turisme als espais naturals" (16.04.2015)
  Es tracta d'una publicació editada per la Diputació de Barcelona, on es volen donar eines per a la gestió de l'ús turístic, a fi que pugui esdevenir un recurs econòmic tan important com respectuós amb els valors naturals i culturals del territori.
 • Visita l'Espai Natural Protegit de Sant Joan de Toran (16.04.2015)
  Sant Joan de Toran és un espai que se situa a l’extrem nord del Baish Aran. Està limitat a la vall del riu Toran i té una orientació est - oest, oberta a la influència atlàntica.
 • Little Sidney CAT (15.04.2015)
  El 15 d’abril, de 9 a 14 hores, es farà al Palau Macaya de Barcelona (Passeig de Sant Joan, 108) una jornada de presentació de les conclusions del Congrés Mundial de Parcs. Aquesta presentació anirà a càrrec d’un representant de la Unió Internacional per a la Natura (UICN), del consultor ambiental Josep M. Mallarach i de Puri Canals, presidenta de MEDPAN.
 • B-Travel, el nou Saló del Turisme a Catalunya (15.04.2015)
  La Direcció General de Qualitat Ambiental participarà, amb la col·laboració del Club EMAS i l’Agència Catalana de Turisme, al Saló B-Travel (antic Saló Internacional del Turisme a Catalunya) a la Fira de Barcelona, que tindrà lloc a Barcelona del 17 al 19 d’abril.
 • Voleu participar a la Setmana del Voluntariat Ambiental? (15.04.2015)
  Per tercer any consecutiu, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) vol fer un reconeixement a les persones voluntàries i a les entitats que les acullen, mitjançant la celebració de la Setmana del Voluntariat Ambiental 2015 (SVAC).
 • S'ha publicat el número 33 del butlletí de seguiment del Pla de suport al tercer sector ambiental (15.04.2015)
  Aquest butlletí té com a objectiu donar a conèixer de manera periòdica les actuacions que s’estan impulsant i desenvolupant en el marc del Pla, així com destacar i facilitar l’accés a informacions, eines i recursos que puguin ser d’interès per a les entitats ambientals, mitjançant un format àgil, entenedor i pràctic.
 • Avís de nivells elevats de contaminació atmosfèrica (14/04/2015) (14.04.2015)
  A causa de la situació actual, amb una baixa capacitat atmosfèrica per a la dispersió de contaminants a la Zona de Protecció Especial de l'ambient atmosfèric, s’informa que els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) i de partícules en suspensió (PM10) en l’aire ambient en algunes estacions que pertanyen a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) són moderadament elevats. Es preveu que els nivells es redueixin durant el dia demà (15/04/2015).
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 18

Xarxes socials